КультураНовини

ДО 100-РІЧЧЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ В УКРАЇНІ

З метою консолідації та розвитку історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування пам’ятних дат і ювілеїв постановою Верховної Ради України від 8 лютого 2018 року № 2287-VIII «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2018 році» встановлено в Україні на державному рівні урочисто відзначити 100 років з дня формування української державної служби – ухвалення Закону про урочисту обітницю урядовців і суддів та присягу військових на вірність Українській Державі.

Інститут української державної служби в її нинішньому розумінні з’явився 1918 року – за Української Держави Павла Скоропадського. 30 травня 1918 року було ухвалено Постанову Ради Міністрів Української Держави про урочисту обітницю урядників і суддів та присягу військових на вірність Українській Державі.

Навесні 1918 року, з приходом до влади Павла Скоропадського, вперше в історії України на законодавчому рівні впроваджувалася низка змін та ініціатив щодо інституту державної служби. 30 травня 1918 року було прийнято Постанову Ради Міністрів Української Держави про урочисту обітницю урядників і суддів та присягу військових на вірність Українській Державі. Складання присяги стає обов’язковою умовою набуття статусу державного службовця.

 

Показати ще
WordPress Lessons