НовиниНовини Обухівщини

Відзначення 95-річного ювілею

11 червня відзначила свій 95 річний ювілей Лемешко Олександра Филимонівна жителька села Халеп’я. Гостинно та по-дружньому зустріла Олександра Филимонівна гостей, що приїхали привітати її з ювілеєм, а це – голова Халеп’нської сільської ради  Домбровська Галина Андріївна, директор Обухівського районного територіального центру соціального обслуговування Рохманюк Олена Олексіївна та соціальний робітник Яременко Надія Миколаївна.

       Цікава, добра і водночас сильна жінка Лемешко Олександра Филимонівна не дивлячись на напружене буднями життя  залишилась лагідною та щирою людиною. Народилася в працьовитій, багатодітній сім’ї, яка благополучно пережила Голодомор 1931-1933 рр. та ще й врятувала від голодної смерті загублену дівчинку, яка приблудила до їхнього двору. З восьми років Олександра Филимонівна почала своє трудове життя. Працювала в м.Києві помічницею по господарстві, а сумісництвом нянею новонародженої дитини. На момент отримання паспорту розпочалась Велика Вітчизняна Війна. Олександру Филимонівну у шістнадцять років, як і інших сімдесят жителів с.Халеп’я було забрано до Німеччини, де вона працювала на металургійному заводі. Після закінчення війни повернулася до рідного села, де все життя пропрацювала в місцевому колгоспі. Особисте життя в ювілярки нажаль не склалася, але має доньку онуків та правнуків, за що і дякує Богу.

DSC_5437

Лемешко Олександра Филимонівна фото 70-літньої давнини DSC_5434

На фото зліва на право голова Халеп’янської сільської ради  Домбровська Г.А., соціальний робітник Яременко Н.М., невістка та донька ювілярки, Лемешко О.Ф. та директор територіального центру Рохманюк О.О.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Показати ще
WordPress Lessons