Новини

Державна соціальна допомога при народженні дитини

Кому надається допомога

Допомога при народженні нарається одному з батьків або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною.

Допомога призначається і виплачується органами соціального захисту населення за місцем реєстрації одного з батьків (опікуна). Допомога може бути

призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органах соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Важливо:  Звернутися за призначення дпомоги необхідно не пізніше 12 календарних місяців після народження дитини

 

Перелік документів необхідних для отримання допомоги

Для отримання допомоги необхідно пред’явити паспорт або інший документ, який підтверджує особу та індивідуальний податковий номер (ІПН). Крім того необхідно надати:

  • заяву одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, що  складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики;
  • копію свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу);
  • копії паспортів та ІПН батьків дитини (опікуна) (з пред’явленням оригіналів);
  • копію рішення про становлення опіки – подають лише опікуни.

Крім того, для отримання допомоги, необхідно надати реквізити банківського рахунка, на який щомісяця буде здійснюватися перерахунок коштів допомоги.

Заява може бути подана в електронній формі (з використанням засобів телекомунікаційних систем, через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів  виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема з використанням електронного цифрового підпису) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заявника. В такому разі факт народження дитини на території України підтверджується за інформацією з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, отриманою шляхом електронної взаємодії у порядку, встановленому Мінсоцполітики та Мін’юстом. У разі надходження надісланої з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви без електронного цифрового підпису громадянина орган соціального захисту населення повідомляє заявнику, що допомога при народженні дитини  призначається лише після підписання у місячний строк зазначеної заяви. У разі непідписання заяви у зазначений строк подається нова заява.

Для заповнення електронної заяви потрібно скористатися адресою:

https://e-services.msp.gov.ua

 

Для отримання більш детальної інформації прохання звертатися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації за адресою: вул. Київська, 24, м. Обухів або за телефоном            5-66-80.

Показати ще
WordPress Lessons