КультураНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

1917-1921: український вимір

На базі Обухівського районного краєзнавчого музею ім. Ю.К.Домотенка 11.05.2018 року відбулася презентації виставки “1917-1921: український вимір”,  підготована  Державним архівом Київської області та присвячена 100-річчю Української революції 1917-1921 років, експонування якої проходитиме у районах та містах Київської області впродовж 2018 року.

На виставці були присутні: головний спеціаліст державного архіву Київської області – Рена Яківна Коваленко, радник голови Обухівської районної державної адміністрації Олексій Олександрович Дуля, начальник відділу культури, національностей, релігій та туризму Обухівської районної державної адміністрації Людмила Вікторівна Мартинюк, завідувач архівного сектору Обухівської районної державної адміністрації Наталія Миколаївна Жевага, начальник відділу культури, національностей, релігій та туризму Обухівської міської ради Тетяна Іванівна Богданович, начальник архівного відділу виконавчого комітету Обухівської міської ради Оксана Миколаївна Кулик, вчителі та вихованці гімназії ім. В.О.Мельника та Обухівської загальноосвітньої школи № 5.

Зазначена виставка налічує чотири тематичні блоки:

  • “Українська Центральна Рада. Втрачені ілюзії”
  • “Гетьманат. На німецьких багнетах”
  • “Директорія. Між  молотом і ковадлом”
  • “Селянський повстанський рух. Своя правда”

Завдання виставки – нагадати українцям про події Української революції столітньої давнини, пояснити, що це не “громадянська війна”, як стверджувала радянська пропаганда, не тільки “стихія і розруха”, але передусім відродження української державності, формування української нації, ренесанс української культури та духовності.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Показати ще
WordPress Lessons