КультураНовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

КРУГЛИЙ СТІЛ ВИХОВАТЕЛІВ РІЗНОВІКОВИХ ГРУП ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ОБУХІВСЬКОГО РАЙОНУ

Відповідно до річного плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти Обухівської районної державної адміністрації нещодавно в   закладі дошкільної освіти «Промінчик»  Дерев’янської сільської ради проведено  круглий стіл  для вихователів різновікових груп   (завідувач закладу – Петрова Катерина Іванівна, керівник РМО вихователів різновікових груп сільських дошкільних навчальних закладів – Резенко  Катерина Олексіївна, завідувач ЗДО «Волошка» Старобезрадичівської сільської ради).

Тема круглого столу: «Дитина в природному довкіллі. Формування діалогічної компетенції дітей дошкільного віку під час ознайомлення з довкіллям». Учасникам круглого столу було запропоновано перегляд інтегрованого заняття в різновіковій групі: «Формування діалогічної компетенції дітей дошкільного віку під час ознайомлення з довкіллям на основі казкидраматизації  «Лісова аптека».  Інтегроване заняття майстерно провели вихователі Балукова Лідія Володимирівна, Муравська Олена Сергіївна, музичний керівник Поліщук Ольга Юріївна та помічник вихователя Домантович Юлія Анатоліївна.

Мета  інтегрованого заняття:

– збагачення знань дітей про природу рідного краю, про цілющі властивості лікарських  рослин та використання їх для лікування;

– розвиток   зв’язного мовлення, культури мовлення, читацьких  навичок;

– вдосконалення  математичних та елементарних економічних здібностей,

сенсорного сприйняття;

– виховання кмітливості, допитливості, спостережливості, а також

моральних  якостей  в дітей дошкільного віку.

Навчання  помічати красу довкілля, гармонійно співіснувати з природою та раціонально використовувати її багатства –  це  пріоритетні завдання екологічного виховання дошкільників. Чітко усвідомивши в дошкільному дитинстві відповідальність за природу як живий організм, у майбутньому дитина відчуватиме невід’ємну потребу діяти заради збереження та відновлення її багатств.

Діти із задоволенням брали участь  в різних видах діяльності, проявляли чемність, вихованість, товариськість.

Резенко Катерина Олексіївна розкрила теоретичні основи завдання екологічного виховання – «Дитина  у природному довкіллі», зокрема:

– підходи до формування ціннісного ставлення до природи;

– формування природничо-екологічної компетенції дошкільників;

– особливості ознайомлення дошкільників з природою;

– природа як чинник всебічного розвитку;

– показники готовності дитини до природничо-екологічної освіти у школі

тощо.

Про методи і прийоми ознайомлення дошкільників з природою розповіла методист РМК відділу освіти Тищенко Олена Якимівна. Учасники круглого столу обмінялися враженнями, пропозиціями, побажаннями. Подякували за гостинність та фаховість проведення районного семінару.

IMG_20180427_094304586_HDR IMG_20180427_094800445_HDR IMG_20180427_095644773_HDR IMG_20180427_095813084 IMG_20180427_095820865_HDR IMG_20180427_100822721_HDR IMG_20180427_101438689_HDR

Показати ще
WordPress Lessons