НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

«ЖИВИ ТА ПРАЦЮЙ В УКРАЇНІ!»

Саме під таким гаслом в період з 01 квітня по 30 квітня 2018 року Київською обласною службою зайнятості проводилася загальнообласна акція, до якої активно долучився Обухівський міськрайонний центр зайнятості, провівши ряд інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних заходів.

В останні роки трудова міграція стала однією з найбільших проблем, адже в пошуках більш високооплачуваної роботи  українці масово їдуть шукати заробітку в сусідні  країни, що сприяє зростанню економіки і добробуту цих країн, але негативно впливає на економіку України  та ускладнює процес укомплектування вакансій українських  роботодавців. За деякими оцінками, на даний час за кордоном працює понад 5,5 млн. наших співвітчизників. Тому метою проведення акції було інформування якомога більшої чисельності осіб працездатного віку щодо можливостей та переваг офіційного працевлаштування в Україні, привернення уваги широкого кола громадськості до проблеми трудової міграції українців, прискорення працевлаштування клієнтів служби зайнятості.

В рамках акції Обухівським МРЦЗ проведено 15 заходів за участю соціальних партнерів, осіб працездатного віку та учнівської молоді, а саме: День відкритих дверей центру зайнятості,  День відкритих дверей на виробництві (ТОВ «Інтерфом»), 2 професіографічні екскурсії для школярів (ПрАТ “Обухівський молокозавод” та Трипільська ТЕС ПАТ  “ЦЕНТРЕНЕРГО”), 2 міні-ярмарки вакансій для шукачів роботи, 5 профорієнтаційних уроків для школярів району, 2 семінари з роботодавцями  «Легалізація зайнятості – крок назустріч працівникам», семінар «Легальна зайнятість» (за участю начальника Об’єднаного Управління Пенсійного фонду в м. Обухові та Обухівському районі, державного інспектора праці  управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради  та фахівця із соціальної роботи центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді), семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», презентація роботодавця та презентація ЦПТО державної служби зайнятості України.

В даних заходах  взяли  участь 530 осіб, з них 188 безробітних та 240 учнів загальноосвітніх шкіл.

Протягом  квітня 2018 року за сприяння служби зайнятості знайшли роботу понад 100 осіб, в тому числі 25 безробітних, 14 осіб направлено на тимчасові роботи, 8 зорієнтовано на професійне навчання за сприяння служби зайнятості.

 

 

За більш детальною інформацією звертайтесь до Обухівського МРЦЗ за тел.: 5-00-99, 5-01-56, 5-36-79.

Показати ще
WordPress Lessons