НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

З 1 травня 2018 року змінено умови призначення житлової субсидії

Управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області повідомляє.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022» передбачено:

Установити, що з 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;
  • особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);
  • особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають;
  • особи, які відповідають вимогам, визначеним в абзацах другому — четвертому підпункту 3 пункту 6 Положення про порядок призначення житлових субсидій а саме:
  • якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які станом на 07.2017 досягли 18-річного віку, і в період з 01.07.2017 по 31.12.2017 (період за який враховуються доходи під час призначення субсидії з травня 2018 року);
  • за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії;
  • або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 07.2017;
  • вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді з 01.07.2017 по 31.12.2017.

 

Вищезазначеною постановою також передбачено, що під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

Для отримання більш детальної інформації прохання звертатися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області за адресою: вул. Київська, 24, м. Обухів або за телефоном 5-66-80.

Показати ще
WordPress Lessons