КультураНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Дзвін скорботи пробуджує пам’ять

Чорнобильський вітер по душах мете,

                                                             Чорнобильський пил на роки опадає…

                                                              Годинник життя безупинно іде,

                                                             Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає…

Ось уже 32 роки дзвони Чорнобиля стукають наші серця, змушуючи нас зупинитися й озирнутись в той страшний 1986-й… Саме цього року сталася найжахливіша катастрофа в Україні – вибух атомного реактора на Чорнобильській АЕС. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль.

До цієї трагічної дати центральна районна бібліотека для дорослих підготувала патріотичну годину « Дзвін скорботи пробуджує пам’ять». Хвилю емоцій у користувачів бібліотеки та бібліотечних працівників району, присутніх на заході, викликали проникливі і хвилюючі вірші про ліквідаторів Чорнобильської  аварії, про людей, які віддали своє життя заради безпеки всіх нас.

Кожного року 26 квітня ми відзначаємо річницю Чорнобильської трагедії, річницю, яка не терпить фальші, показухи, надуманості. Саме з цього дня в життя мільйонів людей увійшли слова – радіація, зона, ліквідатор, відселення.  Більше 8 мільйонів мешканців України, Білорусії, Росії зазнали радіоактивного опромінення. 76 міст і сіл потрапили в зону відчуження, тисячі гектарів землі стали непридатними для сільськогосподарського використання.  Жити на цій території не можна буде ще 300-400 років. Все це – Чорнобиль,  який забрав життя багатьох тисяч людей, в т.ч. дітей.

В читальному залі бібліотеки з 19 квітня розгорнуто книжкову виставку «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської». Біля книжкової виставки бібліотечні працівники постійно проводять огляди літератури. Книжкова виставка буде діяти до 4 травня.20180420_111403 20180425_113252 20180425_113439

Показати ще
WordPress Lessons