Молодь та спортНовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

«ЖИВИ ТА ПРАЦЮЙ В УКРАЇНІ!»

Саме під таким гаслом Обухівський міськрайонний центр зайнятості продовжив проведення ряду інформаційних заходів в рамках загальнообласної акції. 12 квітня 2018 року для 87 безробітних, 34 шукачів роботи із числа зайнятого населення та 30 учнів загальноосвітньої школи проведено День відкритих дверей центру зайнятості.

Директор Обухівського МРЦЗ Сніжана Назаренко під час відкриття заходу ознайомила присутніх із ситуацією на ринку праці Обухівського району та України в цілому.  Вона наголосила, що в останні роки трудова міграція стала однією з найбільших проблем, адже в пошуках більш висооплачуваної роботи  українці масово їдуть шукати заробітку в сусідні  країни, що сприяє зростанню економіки і добробуту цих країн, але негативно впливає на економіку України  та ускладнює процес укомплектування вакансій українських  роботодавців. За деякими оцінками, на даний час за кордоном працює понад 5,5 млн. наших співвітчизників. Тому метою сьогоднішнього заходу є  надання інформації з цього питання  якнайширшому колу шукачів роботи  та пропаганда  легальної зайнятості в Україні.

В рамках Дня відкритих дверей було проведено семінар «Легальна зайнятість». До участі в ньому були долучені соціальні партнери: начальник Об’єднаного Управління Пенсійного фонду в м. Обухові та Обухівському районі Наталія Василишина, державний інспектор праці  управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради Вікторія Шемет  та фахівець із соціальної роботи центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді Інна Зелінська. Представник Пенсійного фонду наголосила на важливості легалізації трудових відносин, що в майбутньому впливатиме на розмір пенсії, дала роз’яснення по питаннях обрахунку страхового стажу та призначенню пенсій, а також розповіла, як зареєструватись  та  користуватись Веб-порталом ПФУ. Державний інспектор праці роз’яснила присутнім про переваги легальної роботи у плані соціального захисту, а це і оплата лікарняних, відпустки, допомоги по безробіттю, допомоги у разі втрати працездатності під час нещасного випадку на виробництві і т.д.  Безробітні мали змогу отримати вичерпні відповіді з перших вуст на всі ті запитання, які їх найбільше хвилюють.

Для 17 шукачів роботи було проведено міні-ярмарок вакансій, на якому представник   ТОВ «Антей Сервіс» підбирала менеджерів з логістики. Підприємство займається супроводом міжнародних вантажних автомобільних перевезень та надає транспортно-експедиторські послуги не тільки в межах України, а і Європи, Азії, країн СНД.  Бажаючі залишили своє резюме та були запрошені для проходження подальшої співбесіди.

Для  30 дев’ятикласників   НВК  “Спеціалізована  загальноосвітня  школа

І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов” міста Обухова  проведено професіографічну екскурсію по центру зайнятості. Учні мали змогу ознайомитись з роботою секторів та послугами служби зайнятості. Вони з цікавістю спостерігали за робочим процесом, переглядали за допомогою тач-скріну актуальні вакансії по Київській області та району,  гортали папки «Професіографічний путівник» з описами найбільш популярних професій, знайомилися за допомогою «Барометра професій» з затребуваними професіями на ринку праці Обухівщини. Після екскурсії для школярів було проведено профорієнтаційний захід «Крок у професійне майбутнє», на  якому  акцентувалася увага на важливості вибору саме робітничих професій,  так необхідних  українським роботодавцям. Дев’ятикласникам  також презентувалася нова Платформа профорієнтації на сайті державної служби зайнятості та можливості проходження безкоштовного тестування.

Проведений захід  надав можливість шукачам роботи та школярам отримати корисну інформацію, яка,  сподіваємось, допоможе їм у вирішенні багатьох проблем та спонукатиме до роздумів: працювати для процвітання рідної Батьківщини чи шукати кращої долі на чужині.Изображение 032 Изображение 077 Изображение 090 Изображение 093 Изображение 097

Показати ще
WordPress Lessons