НовиниНовини Обухівщини

Призначення житлової субсидії на наступний період

Управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації повідомляє, що у травні 2018 року буде здійснено призначення житлової субсидії на наступний період (без звернення громадян) домогосподарствам, які отримували субсидію у попередньому періоді. При призначенні будуть враховуються доходи громадян за період з 1 липня 2017 року по 31 грудня 2017 року.

Призначення субсидії

за наявності заборгованості з оплати послуг

При призначенні субсидії на наступний термін враховувується наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг станом на 1 травня 2018 року. Інформацію про суму такої заборгованості надають підприємства-надавачі послуг.

За наявності такої заборгованості субсидія на наступний термін не призначається, про що громадяни інформуються.

Якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердить сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія буде призначена з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Зазначений термін може бути продовжений на підставі рішення районної комісії з питань призначення населенню житлової субсидії та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (далі – Комісія) за наявності поважних причин.

 

Якщо у складі зареєстрованих осіб є діти 14-річного віку

Якщо у складі зареєстрованих у помешканні осіб є діти, які на 1 травня

2018 року досягли 14-річного віку (і більше), призначення субсидії на наступний термін таким домогосподарствам буде відбуватися тільки за наявності інформації про паспортні данні та ідентифікаційні коди таких дітей.

 

Субсидія на наступний період призначається тільки

за особистим зверненням

  • Громадянам для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
  • Орендарям житлового приміщення (будинку) за наявності договору найму (оренди).
  • Громадянам, яким субсидія була призначена за зареєстрованим місця перебування. На наступний строк субсидія призначається після продовження строку реєстрації місця перебування.
  • Домогосподарствам, яким в попередньому періоді розрахована субсидія дорівнювала нулю.

 

Варто знати

Громадяни, у яких в період отримання субсидії, відбулися зміни:

  • складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб (орендарі осіб, які фактично проживають);
  • з’явилися доходи, які не декларувалися при попередньому зверненні (пенсія, заробітна плата, стипендія, аліменти, дохід від продажу майна, спадщини, тощо);
  • здійснено купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу , інших товарів довгострокового вжитку або   оплатив послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири   (будинку, автомобіля, на суму, яка на дату купівлі (оплати)  перевищує 50 тис. гривень

зобов’язані протягом місяця поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміни, шляхом подання декларації або заяви довільної форми до управління соціального захисту населення (надалі управління).

Якщо громадяни не повідомили про відповідні зміни до кінця періоду отримання субсидії – їм буде відмовлено в призначенні субсидії на наступний період. У разі, виникнення такої ситуації, для отримання субсидії на наступний період, громадянам необхідно звернутися до управління та подати заяву та декларацію.

Для отримання більш детальної інформації прохання звертатися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації за адресо: вул. Київська, 24, м. Обухів або за телефоном                 5-66-80.

 

Показати ще
WordPress Lessons