КультураНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Опалені душі і серця

20180411_104233

 

Щорічно, 11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу і отримали шанс на життя. Централізована система фашистських концтаборів призначалася для фізичного знищення цілих народів, в першу чергу слов’янських; тотального винищення євреїв, циган; нещадної експлуатації в’язнів в якості робочої сили. Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів.

Освенцім, Майданек, Маутхаузен, Штутгоф, Дахау, Треблінка і багато інших… З 18 млн. громадян країн Європи, що пройшли через табори різного призначення, було знищено 11 млн. чоловік.

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів у всьому світі відзначається пам’ятними заходами з метою збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового утримування.

В Обухівській районній бібліотеці для дорослих до цієї дати оформлено тематичну викладку літератури «Над пам’яттю роки невладні» та проведено бібліографічний огляд «Опалені душі і серця».

 

Показати ще
WordPress Lessons