Вiддiл обслуговування громадян № 13 (сервiсний центр) управління обслуговування громадян Головного управлiння Пенсiйного фонду України у Київськiй областiНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Про перерахунок пенсій з 01.04.2018 року

З 1 квітня 2018 року працюючим пенсіонерам перераховано пенсії автоматично і без додаткових звернень. Раніше кожні два роки пенсіонери мали звертатися до територіальних управлінь Пенсійного фонду із заявою про перерахунок. Тепеp opгaни Пенсійнoгo фoнду щopoку з 1 квітня без дoдaткoвoгo звеpнення людей, які “вийшли на заслужений відпочинок” і продовжують працювати, poбитимуть пеpеpaхунoк пенсії. Це стосується  тих пенсіонерів, хтo нa 1 беpезня poку нaбув пpaвo нa  здійснення перерахунку пенсій.

     Якщо пенсіонером відпрацьовано 2 роки після призначення (перерахунку) пенсії перерахунок проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) виплат незалежно від перерв у роботі із заробітної плати, з якої обчислена пенсія, або за бажанням пенсіонера з урахуванням стажу і із застосуванням показника середньої заробітної плати, який враховувався під час призначення пенсії – на даний час 3764,40 грн”.

      Якщо пенсіонери після призначення пенсії відпрацювали менш як 24 місяці, перерахунок виплат їм має проводитися не раніше ніж через два роки після призначення, але з урахуванням відпрацьованого страхового стажу та заробітної плати, з якої призначено пенсію. Перерахунок проводитиметься як працюючим особам, так і тим, хто звільнився, але мають не врахований страховий стаж після призначення (перерахунку) пенсії.

Новий порядок перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам  з 01.04.2018 року  застосовано вперше, а в подальшому буде проводитись щороку.

У другому півріччі 2018 року також відбудуться перерахунки пенсій, які  пов’язані зі зміною рівня прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 липня та 1 грудня 2018 року.  З 1 липня відбудеться перерахунок надбавки донорам. Також буде переглянуто максимальний розмір пенсії. Зараз він перебуває на рівні десяти прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність і становить 13 730 гривень.  З 1 липня 2018 року розмір прожиткового мінімуму становитиме 1435 грн. , відповідно розмір максимальної пенсії буде збільшено до 14 350 грн.

 

Показати ще
WordPress Lessons