КультураНовиниНовини Обухівщини

«Краю мій, раю мій, земле моя».

У 2018 році Обухівському району виповнюється 95 років. У 1923 році в  Україні була проведена адміністративно-територіальна реформа. Замість волостей утворювались райони, замість повітів-округи. Обухівський район утворений 7 березня 1923 у складі Київської округи з центром в Обухові з ОбухівськоїТрипільської  і частини   Велико – Дмитріївської волості. В Обухівській районній бібліотеці для дорослих до цієї ювілейної дати відбулася презентація книжкової виставки «Краю мій, раю мій, земле моя».

Виставка складається з чотирьох розділів в яких розміщена література про історію Обухова та сіл Обухівщини, про відомих краєзнавців, дослідників, літераторів та інших відомих людей Малишкового краю.

Обухівщина – древній край і з прадавніх часів володіє великою магічною силою. Тут народжувались, сюди приїздили, будували свої гнізда і осідали на все життя надзвичайно талановиті люди: художники, артисти, спортсмени, а особливо літератори. Всесвітньовідомі лауреати Національної премії України імені Т.Шевченка Володимир Дрозд, Ірина Жиленко писали свої твори у Халеп’ї,  лауреат премії В.Сосюри і Г.Тичини – Юрій Завгородній  в минулому був робітником Трипільської ТЕС. Літературна творчість обухівчан має глибоке коріння. Ця древня земля осяяна і освячена такими іменами, як Сергій Бердяєв, Калістрат Анищенко, Дніпрова Чайка, Андрій Михайлюк, Г.Косинка, А.Малишко… Наша літературна студія ім.А.Малишка за понад півстоліття свого існування дала Україні більше 20 членів СПУ.     Обухівщина надзвичайно талановита не тільки своїми письменниками, а й   майстрами, що творять красу руками: вишивальницями, гончарами, художниками, скульпторами та ін.

Запрошуємо бажаючих ознайомитись із матеріалами книжкової виставки!20180322 20180320

Показати ще
WordPress Lessons