НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Державна допомога особам з інвалідністю 1 групи та дітям померлого годувальника

Управління соціального захисту населення обухівської районної державної адміністрації повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 25.01.2018 № 64 «Про внесення змін до постанов КМУ від 4 березня 2002 р. № 256 і від 2 квітня 2005 р. № 261» до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2005 р.     № 261 внесено зміни, якими передбачено.

З 1 січня 2018 року особам з інвалідністю 1 групи, які не мають відповідного страхового стажу необхідного для призначення пенсії, державна соціальна допомога призначається без врахування доходів кожного члена сім’ї та майнового стану родини. Допомога призначається у розмірі 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого на дату звернення за допомогою законом на відповідний рік.

 

Засуджені мають право на призначення соціальної допомоги, яка за наявності відповідного права призначається органами соціального захисту населення за місцем відбування особою покарання.

Особа, яка під час відбування покарання набула права на соціальну допомогу, подає до адміністрації установи виконання покарань клопотання щодо забезпечення необхідних умов для призначення їй соціальної допомоги за місцезнаходженням такої установи, зокрема щодо виклику представників органів соціального захисту населення і офіційного прийому ними в установленому порядку відповідних документів.

 

Вищезазначеним Порядком передбачено призначення державної соціальної допомоги на дітей померлого годувальника, який на день смерті не мав страхового стажу, необхідного для призначення пенсії для особи з інвалідністю III групи.

Дітям померлого годувальника, які навчаються за денною формою навчання в загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, професійно-технічних, вищих навчальних закладах (у тому числі у період між завершенням навчання в одному із зазначених закладів і вступом до іншого або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем і продовженням навчання за іншим рівнем за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців), державна соціальна допомога призначається до закінчення ними навчальних закладів, але не більш як до досягнення 23 років, а дітям-сиротам – до досягнення 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.

Допомога встановлюється виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, у такому розмірі:

150 відсотків – на трьох і більше дітей померлого годувальника;

120 відсотків – на двох дітей померлого годувальника;

100 відсотків на одну дитину померлого годувальника.

 

Отримати більш детальну інформацію можна, звернувшись до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації за адресою: вул. Київська, 24, м. Обухів, телефон 5-66-80.

 

 

Показати ще
WordPress Lessons