НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

На Київщині поглиблено взаємодію між управлінням виконавчої дирекції Фонду та закладами охорони здоров’я області

Як повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Віталій Нємцев, з набранням чинності Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, відбулась заміна механізму замовлення та розподілу путівок для направлення до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів на адресне забезпечення хворих медичною реабілітацією.

Він додав, що це передбачає укладення тристороннього договору між органом Фонду, санаторієм і застрахованою особою та має на меті збільшити доступність щодо отримання послуг з медичної реабілітації, покращити їх ефективність.

За словами Віталія Нємцева, одночасно суттєво змінився перелік закладів охорони здоров’я Київської області, які мають здійснювати відбір хворих на реабілітацію. Так у 2016 році тільки 4 лікувально-профілактичних заклади Київщини забезпечували хворих путівками на відновлювальне лікування. У 2017 році таких медичних установ стало 8. З початку 2018 року список закладів охорони здоров’я, які отримали право надавати висновки для направлення застрахованих осіб до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів розширився до 39, а «географія» їх розташування охопила всю територію Київщини. За кожним з лікувальних закладів був закріплений працівник одного з відділень управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області.

Він додав, що відбулось чимало зустрічей представників Фонду з керівниками і лікарським складом місцевих закладів охорони здоров’я. Поступово були відпрацьовані методи співпраці щодо організації забезпечення застрахованих осіб медичною реабілітацією. В результаті такої взаємодії планові показники І кварталу були виконані вже до 12 березня 2018 року.

Віталій Нємцев нагадав, що раніше лікувальні заклади заключали договори з Фондом аби мати можливість направляти своїх пацієнтів на відновне лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів. Відтак, хворому мало пощастити потрапити саме в ту лікарню, де цей договір був, щоб пройти реабілітацію за кошти Фонду. Проте з 1 січня цього року майже в 5 разів, у порівнянні з 2017 роком збільшилась мережа лікарень, які інформують управління про наявність в них на лікуванні пацієнта, який потребує подальшої реабілітації.

 

Показати ще
WordPress Lessons