НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Щодо виплати одноразової грошової допомоги особам, звільненим з полону 27 грудня 2017р. та 24 січня 2018 року

Управління соціального захисту населення обухівської районної державної адміністрації повідомляє.

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018р. № 38 затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги особам, звільненим з полону 27 грудня 2017р. та 24 січня 2018 року.

З метою соціальної підтримки осіб, звільнених з полону 27 грудня 2017 р. та 24 січня 2018 року Кабінет Міністрів України постановив виплатити одноразову грошову допомогу особам, яких звільнено з полону, у розмірі 100 тис. грн..

Допомога виплачується особам, які включені до переліку осіб, звільнених з полону 27 грудня 2017 р. та 24 січня 2018р., що формується СБУ відповідно до законодавства та передається Мінсоцполітики.

Для виплати допомоги особа, яку включено до переліку осіб, яких звільнено з полону, у строк, що не перевищує шість місяців з дня звільнення з полону, звертається до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунка у банку, на який перераховується допомога.

До заяви додаються:

– копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства ( з пред’явленням оригіналу);

– копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків ( крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки  платника податків та  повідомили про це відповідному  контролюючому органу  і мають відмітку  в паспорті або  які не є громадянами України).

У разі відсутності реєстрації місця проживання або зареєстроване місце проживання особи розташоване в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, особа, яку звільнено з полону, звертається із заявою про виплату допомоги до органу соціального захисту населення за місцем фактичного проживання.

Якщо особа, яку звільнено з полону, не може самостійно звернутися із заявою про виплату допомоги у зв’язку із станом здоров’я, перебуванням на лікуванні за кордоном, проходженням військової служби, вона може подати таку заяву через представника на підставі оформленої в установленому порядку довіреності.

Орган соціального захисту населення приймає рішення про виплату допомоги протягом 10 днів після подання заяви та вищезазначених документів.

Показати ще
WordPress Lessons