Новини Обухівщини

У формі діалогу

24 січня, в селі Копачів Обухівського району відбувся виїзний прийом громадян голови Обухівської РДА Івана Рудяка в незвичайному форматі. Всі звикли, що виїзний прийом – це така собі формальність, куди приходить максимум 5 чоловік, а більшість селян взагалі не знає, що такі прийоми відбуваються в їхньому населеному пункті. Іван Рудяк вирішив започаткувати прийоми громадян  у формі діалогу, тобто коли на свої питання люди відразу отримують відповідь.  Це все для того, щоб людей почули не лише представники ради та адміністрації, а й керівники установ, управлінь та організацій.  Саме тому у Копачівському клубі було людно, адже поспілкуватися з профільними фахівцями, які були запрошені на зустріч, було чимало бажаючих. Місця у президії зайняли Іван Рудяк – голова Обухівської РДА, Костянтин Шушаков – голова Обухівської районної ради, Олексій Мошковський – заступник голови РДА, Петро Совенко – керівник апарату Обухівської РДА, Євген Веклич – начальник Обухівського відділу ГУНП в Київській області, а також сільські голови. До речі, на цей захід були запрошені не лише жителі Копачева, а й сільські голови та ініціативні групи з сіл Перше Травня, Козин та Великі Дмитровичі.

«Я знаю, що є багато питань та невирішених проблем. Саме тому сьогодні ми ініціювали таку зустріч, де кожен зможе поставити питання, яке хвилює безпосередньо вас або всю громаду. Можна все вирішити, ми готові працювати, але для цього ми маємо чути та знати про ваші проблеми. Я переконаний, що разом ми зможемо зробити так, щоб усім жителям сіл у Обухівському районі жилося краще та комфортніше», – звернувся до присутніх Іван Рудяк.

Зазначимо, що в залі були присутні Галина Білоконь – начальник управління районного соціального захисту населення, Світлана Беляєва – заступник начальника відділу обслуговування платників Обухівського відділення Києво-Святошинської ОДПІ ДФС у Київській області, Наталія Василишина – начальник Обухівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, Оксана Інкіна – начальник служби у справах дітей та сім’ї Обухівської РДА, Валерій Ковтун – начальник Обухівської дільниці Васильківської ФЕГГ, Євгеній Мошиль – головний інженер Обухівського районного підрозділу ПАТ «Київобленерго», Леонід Пилипченко – головний лікар Комунального закладу Обухівської районної первинної медико-санітарної допомоги, Марія Чекіна – заступник директора Обухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник відділу соціальної роботи, Юрій Благовірний – перший заступник 4-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Київській області.

Безсумнівно, жителі сіл – активні люди, а тому й питань лунало чимало.  І кожного з присутніх цікавило щось своє, питання майже не перегукувалися. Одних цікавила медична сфера, інших оперативність поліціянтів, ще когось приватизація земель,  невідремонтовані дороги, розчистка снігу, обрізання дерев працівниками РЕСу, а хтось скаржився на тарифи на електроенергію та неякісну її подачу, лунали питання і про те, що квитанції за газ люди отримують із запізненням. Голова адміністрації надав доручення щоб кожне питання підняте на цій зустрічі було взято під контроль і потребувало оперативного вирішення.

Перейдемо безпосередньо до відповідей, найважливіше  – це життя та здоров’я людей, а тому медицина має бути якісною, доступною та оперативною. Одна з присутніх поскаржилась на те, що минулого тижня понад 4 години не могла дотелефонуватися до лікарів невідкладної допомоги, а у дитини був жар. Представник від медичної галузі дав відповідь, що в селі є фельдшер і ви можете телефонувати йому цілодобово і у вихідні, адже це найближча людина, яка може надати фахову допомогу.

Начальника поліції запитували про оперативність працівників та про стадії розгляду справ, чимало громадян є заручниками таких ситуацій, коли справи, які передали до органів поліції закриваються, не попередивши потерпілих, а є й такі люди, які не знають на якій стадії їхня справа зараз і чи не закрили її взагалі. Євген Веклич  пообіцяв особисто проконтролювати питаннях тих, хто звернувся, записавши телефони обурених потерпілих.

З приводу обрізання дерев, які дуже близько до ліній електропередач, представник з РЕСу пояснив, що вони керуються внутрішніми правилами, які уповноважують працівників підрізати дерева в межах 2 метрів, перевищити норми не мають права.

Щодо ремонту доріг та розчистки, то тут було чимало невдоволених однодумців. Люди не розуміють, та й не зобов’язані розуміти, де дороги обласного, районного чи загальнонаціонального значення. Вони просто хочуть, щоб ці дороги були без ям та вибоїн і розчищені, щоб можна було проїхати. Втім, кермач району Іван Рудяк пояснив, що не має «своїх» і «чужих» доріг і піклуватися про їх стан мусять всі, починаючи з депутатів сільських рад, адже люди їх обрали саме для того, аби представляти інтереси громади. «Змушуйте депутатів працювати, нехай вони звертаються до нас, а ми в свою чергу будемо оперативно реагувати, зв’язуватися з обласним рівнем. Вам ніхто не допоможе, поки ви самі не почнете звертатися. Якщо ми з вами побудуємо діалог, ви будете звертатися, ми будемо виконувати і всі будуть задоволені», – зазначив він.

Точилися баталії і навколо питання про несвоєчасну доставку квитанцій за газ. У квитанції вказано сплатити до 20 числа, а люди отримують квитанцію 21, 22, 23. Делегований представник зауважив, що квитанції друкує область і вже 14-15 числа їх доставляють на «Укрпошту», втім пообіцяв розібратися у цій ситуації, доповісти керівництву.

67 жителів Копачева отримують субсидії, ще декілька користуються пільгами, але є й такі люди, які б хотіли оформити субсидію, але з певних причин їм відмовили. Начальник районного управління соціального захисту населення Галина Білоконь наголосила, що готова працювати персонально з кожною людиною та по кожній конкретній проблемі надасть пояснення.

Даний формат зустрічей – це можливість для людей сказати, а владі почути проблеми громадян та знайти шляхи їх вирішення.  Голова Обухівської РДА пообіцяв особисто контролювати вирішення поставлених питань та проблем, зустрічатися з громадою щонайменше один раз на два тижні і спілкуватися ось так, у формі діалогу. А тому, якщо у вас є питання по будь-якій галузі, приходьте 13 лютого  до Маловільшанської сільської ради, адже саме там відбудеться черговий виїзний прийом громадян голови Обухівської РДА і ви отримаєте вичерпні та аргументовані відповіді безпосередньо від представників влади, відповідальних за ту чи іншу галузь.

Ольга Журавська-Товмач

Показати ще
WordPress Lessons