Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Платниками Обухівщини сплачено майже 216 млн. гривень податку на додану вартість

За підсумками 2017 року суб’єктами господарювання Обухівщини перераховано до державного бюджету 215,7 млн. грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів, а це на 40,7 млн. грн. більше, ніж торік.

Нагадуємо, 9 грудня 2017 року Президентом України був підписаний Закон від 07.12.2017 № 2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році». Закон опубліковано 30 грудня 2017 року в газеті “Голос України” № 246-247.

Законом внесено чимало змін в порядок оподаткування податком на додану вартість, у тому числі визначено, що систему блокування податкових накладних тимчасово зупинено.

Встановлено, що реєстрація ПН/РК у ЄРПН може бути зупинена у порядку, та на підставах, визначеному Кабінетом Міністрів України. До прийняття відповідного рішення Уряду зупинення реєстрації ПН не провадиться. До 1 березня 2018 року Кабмін повинен визначити механізм зупинки реєстрації ПН.
Додамо, що за рахунок впровадження Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ, процес повернення бюджетних коштів платникам став максимально прозорим. Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ забезпечує ефективний моніторинг адміністрування ПДВ та унеможливлює корупційні ризики при відшкодуванні податку на додану вартість.

Києво-Святошинська ОДПІ

Показати ще
WordPress Lessons