Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Колядує Українська СЗОШ І-ІІІ ступенів №2!

Майже підведені підсумки І семестру. Зі святковою шанобливістю ступає на поріг нашого навчального закладу Новий 2018 рік. Упевненою ходою він іде шкільними коридорами, несучи з собою добрі мрії, осяйні ідеї, неповторні дні, незабутні зустрічі та нові випробування. Новорічно-Різдвяні виховні заходи закінчують навчання в 2017 році.

27 грудня 2017 року в школі відбулося свято колядок та щедрівок. Організатор дійства вчитель  української мови та літератури, класний керівник 8-А класу Валентина Володимирівна Літковська.

Виховний захід став гарною нагодою віддати шану народним традиціям та продемонструвати знання звичаїв, пов’язаних із святкуванням Новорічно-Різдвяних свят в Україні. Ведучі розповіли присутнім про основні свята наших дохристиянських предків, зокрема, народження сонця(7 січня), народження місяця (14 січня), народження води (19 січня), які збігаються з християнськими святами відповідно – Різдва Христового, Святого Василя та Святої Маланки і Йордана (Водохреща). Таким чином познайомили з цілісним циклом зимових свят, пов’язаних з традиціями нашого народу, відбитий в піснях та різноманітних дійствах. У виконанні учнів прозвучали пісні відповідно, які співалися на Різдво, Святого Василя та Водохреща: «Небо і земля», «Ой, у Віфлеємі», «Будьте здорові», «Бог народився», «Ой сивая тая зозуленька», «Ой учора із вечора». А потім всі переглянули відео всесвітньовідомого «Щедрика» М. Леонтовича у виконанні державного хору ім. Верьовки. А насамкінець глядачі та учасники дійства виконали колядку  «Добрий вечір тобі!».

Всі юні актори заслуговують на найвищу оцінку, а родзинкою дійства були виступи вихованців школи мистецтв (викладач Оксана Іванівна Дондик): Удода Сергія(8-А клас), Єніної Олени (6-Б), Чайковської Людмили (6-Б), Бердник Тамари (7-Б), Бури Ілони (6-В клас).

Свято вдалося на славу!  Сподіваємося, що підростаюче покоління не забуватиме традицій своїх прадідів та буде шанувати звичаї українського народу.

 

Показати ще
WordPress Lessons