Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Українець намагався перевезти через митний кордон України значну колекцію старовинних монет

Працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксували в пункті пропуску «Бориспіль» зухвалу спробу незаконного переміщення зі Сполучених Штатів Америки до Одеси значної колекції старовинних монет XVIII-XX століть, з яких більша частина – срібні.

Понад 600 старовинних монет та 2 банкноти  ХVIII-XX століть, виготовлених в різних країнах світу, знаходилися серед особистих речей нашого співвітчизника, який прямував із США до України трансфером до Одеси.

Для проходження митного контролю громадянин обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим автоматично засвідчив, що не має предметів та товарів, обов’язкових до декларування, або заборонених для переміщення через митний кордон України.

Наразі триває кропіткий процес обліку монет та банкнот, до якого залучені найкращі фахівці Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії. Монети і банкноти буде відправлено на мистецтвознавчу експертизу, яка визначить їхню культурну та історичну цінність, а згодом їх буде вилучено до винесення судом рішення у справі.

ГУ ДФС у Київській області

Показати ще
WordPress Lessons