Новини Київщини

Спільно ми можемо ухвалювати правильні рішення і досягати конкретних результатів, – зустріч Федеріки Могеріні та Володимира Гройсмана

Україна та Євросоюз мають спільні позиції по більшості напрямків взаємодії та плану подальших реформ, і таке єднання поглядів дозволяє ухвалювати правильні рішення і досягати конкретних результатів, які позитивно відображаються на добробуті людей. Про це сказала Верховний представник ЕС у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні під час спільної прес-конференції з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

«У нас відбулися інтенсивні, позитивні і конструктивні переговори. Ми довели що працюючи разом, ми можемо досягнути значних позитивних, конкретних результатів, які впливають на щоденне життя людей», – сказала Федеріка Могеріні.

Вона відзначила, що план змін, які наразі впроваджує Україна, – несе фундаментальні перетворення, і в їх основі має бути ефективна антикорупційна політика. І Київ та Брюссель єдині в розумінні цього, підкреслила дипломат. Вона звернула увагу, що Україна – надійний друг і партнер ЄС. Саме тому ЄС готовий допомогти та підтримати Україну по широкому колу питань – від соціальних реформ до подальшого розв’язання  ситуації на сході України.

Зі свого боку Глава Уряду України подякував за схвальну оцінку реформ і  подальшу підтримку.

 «У нас справді насичений порядок денний, – зазначив Володимир Гройсман. – Наша економічна співпраця набирає обертів. Маємо 29% зростання двосторонньої торгівлі. Ми окреслили подальшу співпрацю в наступні роки, кроки продовження реформ, які в тому числі дадуть нашим громадянам відчути  зміни на краще».

Інформація Урядового порталу

Показати ще
WordPress Lessons