Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Про участь учнів Витачівської школи в обласній конференції юних природодослідників

В останній день осені, 30 листопада відбулася обласна конференція юних природодослідників, яку спільно організували Київський регіональний відділ Малої академії наук та інститут геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Саме на базі цього факультету і відбулася конференція юних геологів. Делегацію від Обухівщини представляли школярі Витачівської школи, члени шкільного природничо-географічне товариство імені В.І.Вернадського та його наукові відділи. Зокрема відділ географії та краєзнавства – Мороз Тетяна (9 клас), відділ біології та екології – Козелецька Юлія (9 клас), відділ хімії – Шевчик Вадим (9 клас), а відділ фізики та астрономії – Федоренко Денис (7 клас). Очолював шкільну делегацію вчитель географії та біології Витачівської школи Хіміченко К.С.

Відтепер шкільне природничо-географічне товариство Витачівської школи стало офіційним партнером інституту геології КНУ імені Т.Г.Шевченка. Подальша співпраця між нашими структурами буде лише примножуватися. Під час конференції учні ознайомилися з історією закладу, його здобутками, славетними випускниками. Головна теза, яка звучала під час заходу – майбутнє саме за природничими науками. Серед учасників конференції – директор інституту геології КНУ Володимир Михайлов, декан географічного факультету КНУ Ярослав Олійник, зав.кафедрою геофізики Сергій Вижва, та ряд інших провідних науковців інституту. Саме вони й ознайомили усіх присутніх школярів зі специфікою діяльності закладу.

Після конференції відбулася цікава екскурсія лабораторіями та аудиторіями інституту, а також багатим на експонати геологічним музеєм, яку провели учням викладачі інституту. В лабораторії мінералогії учні ознайомилися із методикою вивчення мінералів, та способами їх обробки та вивчення хімічного складу за допомогою сучасного обладнання. Саме з вивчення хімічного складу мінералів та їх структури починав свій науковий шлях легендарний український вчений, засновник геохімії, академік Володимир Вернадський. Вчителі, що очолювали міські та районні делегації стали учасниками семінару на тему: «Особливості здійснення науково-дослідницької роботи у секціях наук про Землю», який провів директор інституту геології КНУ імені Т.Г.Шевченка, професор В.А.Михайлов.

Щиро дякуємо організаторам заходу за гостинність. Було дуже цікаво, науково та пізнавально. Але головним є те, що учні отримали можливість ознайомитися зі специфікою академічної освіти, яка на них чекає у майбутньому (віримо в це).

Показати ще
WordPress Lessons