Новини Обухівщини

Народний депутат України Ігор Кононенко зустрівся з представниками району

У вівторок, 28 листопада, у сесійній залі Обухівської РДА відбулася зустріч з народним депутатом України Ігорем Кононенком. На зустрічі також були присутні голова Обухівської РДА Іван Рудяк та голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков.

На початку засідання Ігор Віталійович розповів про роботу Верховної Ради України, про нові реформи та їх впровадження – пенсійну, освітню та найбільш дискусійну реформу охорони здоров’я. Після цього розпочався блок із питаннями, які ставили керівники відділів адміністрації, керівники підприємств і організацій, рідні та друзі учасників АТО.

Перше питання стосувалося екології – це стихійні сміттєзвалища і зокрема П’ятий полігон. На це депутат відповів, що на даний час у Верховній Раді знаходиться 4 законопроекти щодо утилізації сміття. Сміття – це проблема насамперед місцевих громад. І є бачення, що потрібно створювати бізнес із переробки сміття, тобто сміттєпереробні заводи, які вже давно є звичною практикою у світі. Як наслідок – стовідсоткова переробка сміття. Сьогодні в Київській області планується спорудження такого заводу потужністю 1200 тонн (таких заводів на Київщині має бути 3). Будівництво розпочнеться вже в наступному році і як тільки завод буде збудований, П’ятий полігон можна буде закривати. Також є технологія дегазації закритих полігонів, що дозволить спеціальним організаціям на цьому заробляти, а населенню принесе покращення екології.

Також жителів району турбує водно-спортивна база ДЮСШ, адже у спортсменів немає належних умов для тренувань. Чиновник пообіцяв вплинути на ситуацію і зазначив, що в районі на наступний рік планується велика програма по футбольних полях разом із Федерацією футболу України. Це і площадки для міні-футболу, і великі поля з сучасним штучним покриттям 5-го покоління. По цій програмі закладені кошти в бюджет України, до того ж Федерація футболу отримує транш від УЄФА. Громада має виділити землі і зробити базову підготовку за власні кошти, а вже Федерація футболу за рахунок бюджетної чи іншої програми надасть штучне покриття і все необхідне обладнання.

Не менше, ніж інші, людей хвилює питання дороги «Обухів–Українка» та інших доріг району, які недостатньо фінансуються. На це Ігор Віталійович відповів, що стосовно артерії «Обухів–Українка» вже підписана угода на 55 млн грн. і дорога має бути зроблена вже наступного року, оскільки погодні умови зараз не найкращі для цієї справи. Також передбачається 2 наземні переходи.

Обговорювалось і питання земель для атовців, які спочатку мали можливість отримувати землі, а потім постановою Кабінету Міністрів це було припинено. На це пан Кононенко відповів, що, як йому відомо, майже ніхто з учасників АТО на тих землях не будується, натомість їх продають. Такий спосіб допомоги не дієвий. Найоптимальнішою для депутата здається київська програма співфінансування із залученням Державної іпотечної установи, коли місто до 50% фінансує вартість квартири і людина реально має змогу доплатити решту грошей і жити в новій квартирі.

Також мати загиблого військовослужбовця Олега Тимка Ольга Іванівна та учасники АТО просили допомогти отримати статус члена сім’ї загиблого військовослужбовця осиротілому тринадцятирічному Денису Коваленку та його бабусі (опікуну), батьки якого перебували у цивільному шлюбі. Ігор Віталійович пройнявся ситуацією і пообіцяв особисто допомогти цьому хлопчику та доручив проконтролювати бюрократичні моменти.

Також піднімали питання збільшення видатків на утримання, капітальних ремонтів у галузях освіти і культури, зменшення податкового тиску на аграрників та ін. Усі отримали ґрунтовні відповіді та пояснення.

Показати ще
WordPress Lessons