Новини Київщини

Андрій Рева: Пенсійна реформа є основою для подальшого зростання пенсій

Про пенсійну реформу та її вплив на доходи громадян розповів Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що основним параметром, за яким можна оцінювати розмір пенсійного забезпечення є коефіцієнт заміщення, тобто, відсоткове відношення розміру пенсії до отримуваних доходів під час трудового життя людини.

“За міжнародними стандартами коефіцієнт заміщення повинен бути не меншим за 40 відсотків, але в Україні цей показник є нижчим. Як вирішувати цю проблему – або збільшувати податкове навантаження через збільшення розміру єдиного соціального внеску, або шукати інші джерела. І таким джерелом може стати накопичувальна пенсійна система”, – заявив Міністр.

За його словами, сьогодні при Міністерстві соціальної політики працює робоча група, яка відповідно до ухваленого плану Кабінету Міністрів України розробляє відповідні зміни до законодавства із запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення.

“Накопичувальний рівень функціонуватиме разом із солідарним, і, за будь-яких умов, частка пенсії від солідарної системи складатиме 60-70 відсотків. Зараз, відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів Плану, триває робота з підготовки законопроекту”, – пояснив Андрій Рева.

Інформація Урядового порталу

Показати ще
WordPress Lessons