Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Свічки Голодомору в Українській СЗОШ І-ІІІ ступенів №2

Запалила свічку, запалила,
Щоби більше лихо не ходило,
Хай палає свічка світлом білим,
Щоб в бабусі серце не боліло…
Щоби більше не прийшло те горе,
Хай горять свічки Голодомору.
Чуєш – душі аж до неба кличуть!
Хай горять вогненні білі свічі!

Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії Голодомору 1932-1933 років. Але пам’ять жива! І неможливо загоїти рану в серці України, пов’язану з тими жахливими подіями…

24 листопада 2017 року в школі відбувся День пам’яті жертв Голодомору. Уроки розпочалися виховними заходами «Голодомор в Україні – біль нашого народу». Школярі разом з педагогами, перегортали сумні сторінки історії, говорили про масштаби жорстокості, з якою винищували український народ, переглядали відео й фотоматеріали, хвилиною мовчання вшанували пам’ять замордованих голодом. Протягом дня у навчальному закладі відбулася акція «Горить свіча…». У кожній класній кімнаті, й у вестибулі школи горіли свічки пам’яті, поруч з ними квіти, колосочки, українські вінки, вишиті рушники, фотоілюстрації. А у шкільній бібліотеці охочі познайомилися з літературною виставкою «Чорні сторінки історії», яку підготувала шкільний бібліотекар Полторацька В. П.

Закінчився день жалоби акцією «Кругообіг добра». Учасники акції (учні 5-11класів) побажали один одному добра та вручили сувеніри або солодощі.

4_010

Показати ще
WordPress Lessons