Новини Обухівщини

Четверта річниця Революції Гідності

Ось уже четвертий рік як у звичайний перелік листопадових днів укорінилася дата, що перевернула свідомість українців і змусила мислити по-новому. Це річниця Революції Гідності, яка була спричинена зривом підписання угоди про євроінтеграцію і як наслідок – спочатку мирні протести на підтримку європейського вибору України, а потім – невинні жертви у, здавалось би, мирній демократичній державі.

Обухів також втратив на Майдані свого сина – Володимира Чаплінського. Біля його пам’ятника, на алеї Небесної Сотні, кожного року збираються сотні людей, щоб згадати ті дні і вшанувати пам’ять не лише Володимира, а й усіх, хто не повернувся з Майдану.

Мітинг розпочався з молитви за «невинно убієнними», яку прочитав благочинний Обухівського району УПЦ КП отець Костянтин Мадзяновський, разом зі священниками благочиння. На заході виступили голова Обухівської РДА Іван Рудяк, голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков, голова Обухівської міської ради Олександр Левченко, районний військовий комісар Дмитро Клабуков.

«Доброго дня, шановні українці! Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати наших героїв, які боронили нашу державу чотири роки тому. Насамперед хотів би згадати тих, хто віддав найбільшу ціну – своє життя, тих хлопців і дівчат, які вірили, що ця боротьба зробить Україну сильнішою. Кажуть, що людина помирає двічі: перший раз – коли вона помирає фізично, а другий – коли про неї забувають. Ми пам’ятаємо про них, шануємо і зробимо все для того, щоб Україна дійсно була прикладом для інших країн світу. Окремо я хотів би згадати тих мужніх людей, які одразу з Майдану пішли в АТО і багато з них до цього часу там знаходяться. Ті, хто був увесь час на Майдані – сміливі і сильні духом люди. Вони весь час посміхалися, хоча було дуже страшно, дивилися одне одному в очі й підтримували. Також хотів би сказати, що деякі майданівці сьогодні знаходяться в полоні в Російській Федерації. Багато теплих слів я почув сьогодні, але найкраще, що ми можемо зробити, вшановуючи всіх наших героїв – це продовжувати їхню справу і розвивати нашу державу, здобути мир, повернути хлопців з полону, відвоювати нашу українську землю. І прокидаючись кожного ранку, потрібно питати себе: «Що ще я можу зробити для своєї країни в пам’ять про всіх, хто загинув і тих, хто ще бореться для того, щоб Україна залишалася найкращою державою і розвивалась якомога швидше і якісніше?» Слава Україні!», – наголосив очільник Обухівської РДА.

Перед громадою виступили й батьки Героя України Володимира Чаплінського – Антоніна Євгенівна та Володимир Володимирович. Боляче було слухати цих вже літніх людей, які втратили сина. Але в їхніх словах була гордість за сина і любов до Батьківщини.

Мітинг закінчився покладанням квітів до пам’ятника Герою і хвилиною мовчання.

Показати ще
WordPress Lessons