Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Зустріч з сільськогосподарськими товаровиробниками у Києво-Святошинській ОДПІ

Днями у Києво-Святошинській ОДПІ в режимі селекторного зв’язку з Фастівським, Васильківським, Обухівським відділеннями відбулася зустріч із сільськогосподарськими товаровиробниками. У зустрічі прийняли участь провідні фахівці ОДПІ та території обслуговування Києво-Святошинської ОДПІ.
На початку зустрічі присутнім розповіли про зміни, внесені наказом Міністерства фінансів України від 18.09.2017 року № 776 «Про внесення Змін до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – наказ 776), які набрали чинності 13 жовтня 2017 року.

Блокування податкових накладних/розрахунків коригування – найголовніше питання платників.
Фахівці ОДПІ пояснили, що у разі, якщо платник отримав квитанцію №1 про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, у змісті причини зупинення відображено ризик операції відповідно до затверджених Критеріїв оцінки ступеня ризиків.

В цьому випадку платнику ПДВ необхідно подати в електронному вигляді одночасно:

– Таблицю даних платника податку (додаток до наказу Міністерства фінансів України (далі – МФУ) від 13.06.17 № 567) за формою J(F)1312302;

– Пояснення у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по зупинених ПН/РК за формою J(F)1312602 (далі – Повідомлення);

– до Повідомлення додаються копії документів у вигляді окремих додатків за формою J(F)1360102 у форматі PDF (розмір кожного додатку не повинен перевищувати 2 МБ). Вичерпний перелік документів затверджений наказом МФУ від 13 червня 2017 року № 567.

Фахівці звернули увагу присутніх на те, що таблиця, повідомлення та копії документів подаються лише в електронному вигляді. Документи, подані на паперових носіях, до розгляду не приймаються. Термін подання таблиці та повідомлення не повинен перевищувати 365 календарних дня з моменту отримання повідомлення про зупинку реєстрації ПН/РК.

Платник має право за власним бажанням надати до контролюючого органу разом з Таблицею та Повідомленням інші документи, що підтверджують здійснення платником операцій в певному сегменті ринку та суттєво розкривають сутність операції, яка на постійній основі постачання (виготовлення) здійснюється платником.

Після перевірки документів комісія ДФС України приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації, про що надсилається квитанцією №2.

Реєстрація ПН/РК в ЄРПН здійснюється датою подання їх на реєстрацію.

Перебіг граничного строку реєстрації ПН/РК переривається на період зупинення їх реєстрації та відновлюється з дня припинення процедури зупинення їх реєстрації згідно з п.п.201.16.4 п.201.16 ст.201 Податкового кодексу України.

У разі прийняття комісією ДФС України рішення про відмову в реєстрації ПН/РК платник податку подає (має право) скаргу на таке рішення:

– до комісії ДФС України з питань розгляду скарг протягом 10 календарних днів після отримання рішення комісії ДФС України, відповідно до Постанови КМУ від 04.07.17 № 485;

– до суду.

Присутні мали змогу отримати роз’яснення та відповіді на свої запитання в режимі жвавого діалогу. На всі запитання платники отримали фахову відповідь.

Києво-Святошинська ОДПІ

Показати ще
WordPress Lessons