Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Про формування ґендерної компетентності та ґендерної культури

«Формування ґендерної компетентності та ґендерної культури школярів», такою була тема тренінгового заняття, яке 17 жовтня відбулось у відділі освіти Обухівської РДА. Учасниками заходу були заступники директорів з виховної та навчально-виховної роботи, керівники шкільних методичних об’єднань класних керівників, класні керівники.

Захід відбувся з метою формування поняття соціальної категорії «ґендер», виховання засад ґендерної рівності та повага до прав і свобод кожної статі, сприяння розвитку ґендерній самосвідомості підлітків та учнівської молоді.

Під час заняття педагоги розглядали поняття «ґендер», як соціальну категорію, яка виникає в нашому житті і спрямовує наші суспільні відносини з іншими людьми, показували свої вміння розрізняти поняття «стать» і «ґендер». Працюючи в групах, створювали колажі «Ґендерні стереотипи», що сприяло зрозумінню глибину вкорінення ґендерних стереотипів у наше повсякденне життя. Методом неструктурованого мозкового штурму ведуча заняття Шевченко О.О. проводила опитування учасників щодо розуміння терміну «дискримінація». Про стереотипи, які можуть спричинити дискримінацію – образи чи обмеження прав йшлося в інформаційному блоці «Ґендерна дискримінація чоловіків». Учасники розглядали умовності ґендерних ролей чоловіка і жінки, аналізували фрагменти українських казок з метою представлення прикладів ґендерної дискримінації.

На завершення, під час вправи «Дерево рівності» педагоги визначили пріоритетність і послідовність складових ґендерної політики.

Показати ще
WordPress Lessons