Новини Обухівщини

Відбулась виїзна колегія „Про стан готовності підприємств агропромислового комплексу району до збирання та зберігання урожаю зернових культур у 2021р.”

Сьогодні, 30 червня, за ініціативи голови Обухівської РДА Олександра ГОМОНА відбулась виїзна колегія „Про стан  готовності підприємств  агропромислового комплексу  району до збирання  та зберігання урожаю зернових культур у 2021р.”

Зустріч розпочалася з короткого пленарного засідання і виступу керівників фермерських господарств Обухівського району. Серед спікерів були присутні:

Устич Олександр Миколайович – директор ТОВ «Олімп – Остриця»,

 

Авримчук Вадим Петрович – ТОВ «Роза Л»,

 

Панченко Віктор Миколайович – директор ТОВ «Вільшанські продукти»,

 

Колотуха Олександр Михайлович – директор ТОВ «Германівське»,

 

Петрук Петро Володимирович – директор ТОВ «Інтерагроінвест -2007»,

 

Устименко Олександр Митрофанович – директор СТДВ «Світанок »,

 

Іщенко Віктор Михайлович – голова правління СВК «Долина Плюс».

 

Після офіційної частини учасники поїхали безпосередньо на землі господарств, де агрономи презентували свої культури. На завершення голова Обухівської РДА Олександр ГОМОН подякував господарникам за змістовну зустріч й побажав багатого врожаю!

ДОВІДКА

про стан готовності підприємств агропромислового комплексу району до збирання та зберігання урожаю зернових культур у 2021 році

 

Аналіз стану посівів зернових та технічних культур говорить слідуюче: основна продовольча культура озима пшениця вийшла із зими в доброму та задовільному стані.

Весною господарства приступили до догляду за озимими культурами. Так озимина була підживлена азотними добривами  на 100,0%  площі .

Під час відновлення вегетації озима пшениці знаходиться, в основному в доброму стані,  весняні дощі   дали змоги нормально розвиватись рослинам.

В даний час спеціалістами господарств проводиться заходи по догляду за посівами. Це в першу чергу захист від бур’янів, шкідників та хвороб.

Так, станом на 30.06.2021 року в районі проведено обробіток: гербіцидами, фунгіцидами та інсектицидами.

У господарствах району проводиться поточний ремонт зерноочисної техніки, сушарок, вагових. В зернозберігаючих коморах проводиться дезінфекція, побілка.

Станом на 30.06.2021 року в господарствах проводиться заготівля кормів для громадського тваринництва: сінажу та сіна.

Забезпеченість господарств району пально-мастильними матеріалами наступна:  дизпалива  на  збір  ранньої  групи  зернових  необхідно  близько

6000 тонн та бензину необхідно близько 2400 тонн.

ПРЕС-СЛУЖБА РДА

Показати ще
WordPress Lessons