КультураНовиниНовини Обухівщини

18 травня Обухівщина разом з усім світом відзначає Міжнародний день музеїв. Вхід вільний!

Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію про заснування цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента ICOM:

Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь в нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї та суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій .

Сьогодні професійне свято усіх працівників музеїв. Від імені Обухівської районної державної адміністрації приміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Міжнародного дня музеїв!

У цей святковий день бажаємо Вам успіхів та удачі, адже саме завдяки Вам, ми маємо змогу на власні очі побачити історичну та культурну спадщину, що дісталася нам від наших пращурів і яку Ви ретельно оберігаєте. Завдяки створеній Вами “машині часу” маємо змогу хоча б на декілька хвилин перенестися у світ прадавніх історій та легенд. Високо цінуємо вашу повсякденну працю та творчі зусилля, що сприяють реалізації державної політики у галузі культури.

Обухівщина, де переплетена тисячолітня історія багатьох культур і народів, де жива пам’ять століть, по праву пишається своєю культурної спадщиною і музеями, де завдяки кропіткій праці фахівців зібрані рідкісні унікальні експонати, які викликають величезний інтерес у всьому світі.

Сьогодні в Міжнародний день музеїв відвідувачі мають змогу безкоштовно відвідати такі відділення КЗ КОР “Київський обласний археологічний музей” на Обухівщині, а саме:

  1. Музей В.В.Хвойки та Музей І.Я.Франка, с. Халеп’я.
  2. Музей Бойової слави, с. Трипілля (школа).
  3. Музей А.Б.Солов’яненка та краєзнавчий музей, смт Козин.
  4. Музей козаччини та Картинна галерея, с. Германівка.
  5. Археолого-краєзнавчий музей, с. Копачів.

 

Прес-служба Обухівської РДА

 

 

Показати ще
WordPress Lessons