НовиниНовини Обухівщини

Голова Обухівської РДА виїхав з робочим візитом до Обухівської багатопрофільної лікарні. Незабаром відкриття одразу двох нових відділень.

Сьогодні, 7 травня, голова Обухівської районної держадміністрації  Олександр Гомон з робочим візитом відвідав КНП ОМР «Обухівську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування», в рамках якого ознайомився  з ходом виконання ремонтних робіт у приймальному відділенні. Капітальний ремонт приміщення відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги лікарні відбувається в рамках реалізації проєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» і знаходиться вже на стадії завершення. Після монтажу великого медичного обладнання КТ, відділення буде відкрито.

Також незабаром відкриється нове відділення гемодіалізу для життєво необхідної процедури — очищення крові людям, у яких нирки не функціонують належним чином.

 

Для довідки:

Гемодіаліз — це позаниркове очищення крові, яке використовують при тяжких захворюваннях нирок, а також при великій кількості токсинів у крові людини зі здоровими нирками. Кров людини очищують від токсичних речовин та продуктів обміну. За тиждень пацієнту з гострою нирковою недостатністю необхідно 2-3 таких процедури, тому це єдина процедура, яка продовжує життя таких людей. Вони можуть працювати та вести активний спосіб життя, але повне одужання дає лише трансплантація нирок. Гемодіаліз роблять безкоштовно для пацієнтів; платити за цю послугу буде Національна служба здоров’я.

На це нове відділення гемодіалізу було виділено кошти з бюджету Обухівського району та інвесторська допомога. Наразі, ремонтні роботи практично завершені, і як тільки лікарня законтрактує витратні матеріали для проведення гемодіалізу, відділення запрацює!

Це справді історична подія Обухівщини, адже ініціатива голови РДА Олександра Гомона у відкритті такого віддлення значно наблизить та спростить населенню отримання життєво необхідних сеансів гемодіалізу.

Прес-служба Обухівської РДА

 

Показати ще
WordPress Lessons