НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОбухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Нагадуємо, що з початку 2021 року розпочалася кампанія декларування доходів

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області нагадує, що з початку 2021 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

Декларування доходів  – це конституційний обов’язок громадян України. Відповідно до норм Податкового Кодексу, громадянам,  які зобов’язані задекларувати свої доходи та особам, які проводять незалежну  професійну діяльність, необхідно  подати декларацію, в якій задекларувати доходи, отримані протягом минулого  року, а також визначити податкові зобов’язання  з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Фахівці Обухівської ДПІ Головного управління ДПС у Київській області проводять роз’яснювальну роботу серед громадян та надають практичну допомогу під час заповнення податкових декларацій.

Спеціалісти акцентують увагу, що відповідно до Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

доходи від продажу інвестиційних активів;

іноземні доходи;

та в інших, передбачених Податковим Кодексом випадках.

Також нагадують,  що обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи виключно:

– від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

– виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених  ПКУ;

– від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до  ПКУ не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів був сплачений податок відповідно до  ПКУ;

– у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

Враховуючи низку обмежень, зокрема і в роботі державних податкових інспекцій через карантинні обмеження, декларацію про доходи краще подавати в електронному вигляді.

Потенційні декларанти можуть зареєструватися в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

            Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу«InfoTAX».

Показати ще
WordPress Lessons