Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Урок патріотизму і мужності з Тарасом Чухлібом

13 жовтня, напередодні Дня українського козацтва, Дня Захисника України, відбулася зустріч старшокласників та викладачів Української СЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з випускником навчального закладу, відомим вітчизняним істориком, автором багатьох монографій, доктором історичних наук, провідним науковим співробітником Інституту історії України НАН України, директором Науково-дослідного інституту козацтва, членом Українського національного комітету з вивчення країн Центральної і Південно-Східної Європи, заслуженим діячем науки і техніки України  – Тарасом Васильовичем Чухлібом.

Закоханий в Україну, патріот Батьківщини, Тарас Васильович зачарував аудиторію не лише тому, що цікаво і змістовно примножив знання слухачів, ознайомив з новими історичними фактами та апелював деякі загальноприйняті твердження своїх колег, покладаючись на архівні документи, а ще  присутні переконалися в щирості, власній активній життєвій позиції шановного гостя. Затамувавши подих ми слухали про ті давні події і про події в Україні нині. Вивчати, любити, пишатися, захищати,  будувати нашу Україну, бути небайдужими – такою має бути життєва позиція молодого українця.

Під час зустрічі відбулася презентація книги Тараса Чухліба «Гетьмани України-Русі». Про відомих володарів гетьманської булави давньої України-Русі, цікаві факти біографій козацьких ватажків та про їхню роль на військовій і політичній арені йдеться в книзі. Один примірник автор подарував школі і пообіцяв, що до наступної зустрічі збере бібліотечку власних монографій для шкільної бібліотеки.

Показати ще
WordPress Lessons