НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 11.02.2021

Україна засвідчила пріоритетність подальшого зміцнення економічної інтеграції, – Денис Шмигаль

Засідання Ради асоціації засвідчило важливість подальшого зміцнення економічної інтеграції України з Європейським Союзом на основі Угоди про асоціацію. Україна продовжить свою політику щодо наближення до європейських стандартів у всіх галузях у рамках виконання положень Угоди про асоціацію.
Доповідь Європарламенту демонструє незмінність вектору щодо поглибленої співпраці між Україною та ЄС, — Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль привітав ухвалення Європейським парламентом Доповіді щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. У Доповіді йдеться про досягнутий Україною прогрес у сфері реформ та виконанні Угоди про асоціацію, а також надаються рекомендації щодо наступних кроків.
Наше спільне завдання з ЄС – якнайскоріше укладення Угоди про Спільний авіаційний простір, – Владислав Криклій

«Нашим головним спільним завданням з ЄС було і залишається якнайскоріше укладення Угоди про Спільний авіаційний простір. За підсумками 2020 року обсяги авіаційних пасажирських перевезень в Україні скоротились на 65% у порівнянні з докризовим 2019-м. Саме тому підтримка авіації в умовах карантинних обмежень має велике значення і укладення Угоди про САП дозволить це зробити», – підкреслив Владислав Криклій.
Михайло Федоров: Європейська Комісія високо оцінила здобутки України у цифровізації держави

“Реформа цифрової трансформації є пріоритетом Уряду для нашої країни у всіх сферах. Підтримка Європейського Союзу та Європейської Комісії є надзвичайно цінною для нас, адже дозволяє пришвидшити розвиток е-урядування та побудову цифрової держави”, – зазначив Михайло Федоров.
Делегації України та ЄІБ провели офіційні переговори щодо укладення Гарантійної угоди з розвитку аеропорту «Бориспіль»

Відповідно до Розпорядження Президента України № 35/2021-рп 11 лютого 2021 року проведено офіційні переговори делегації України із делегацію Європейського інвестиційного банку щодо укладення Гарантійної угоди «Розвиток аеропорту «Бориспіль» між Україною та Європейським інвестиційним банком (далі – Гарантійна угода) у режимі відеоконференції.
Ми завершуємо технічну інтеграцію України в Спільну систему маршрутних зборів Євроконтролю, – Владислав Криклій

«Для нас це історичне рішення, до якого ми йшли довгих 16 років. Україна високо цінує підтримку Євроконтролю в цьому процесі. І ми пишаємося тим, що маємо змогу повноцінно інтегруватися до європейського аеронавігаційного сімейства. За попередньою домовленістю із Центральним бюро маршрутних зборів Євроконтролю, виставлення рахунків та стягнення плати за надане Україною аеронавігаційне обслуговування Євроконтроль розпочне з 1 липня 2021 року. І ми надалі продовжуватимемо технічну інтеграцію України в Спільну систему маршрутних зборів Євроконтролю шляхом внесення змін до національного законодавства», – підкреслив очільник Міністерства.
Владислав Криклій підписав Протокол до Угоди про міжнародні нерегулярні перевезення INTERBUS

«Підписаний сьогодні мною Протокол, що доповнює Угоду про міжнародні нерегулярні перевезення пасажирів автобусами INTERBUS, дозволить Україні не лише значно покращити умови пасажирських автобусних перевезень, запозичити та впровадити ключовий європейський досвід, а й вільно конкурувати з кращими перевізниками у майбутньому. Вдячний за підтримку та співпрацю європейської сторони. Сучасним європейським автобусним перевезенням бути!» – зазначив Владислав Криклій.
Необхідно забезпечити надання якісних послуг дітям з особливими освітніми потребами за місцем їх проживання, – Сергій Шкарлет

Учасники заходу обговорили проблеми та виклики в процесі реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки й реформи децентралізації щодо функціонування закладів інституційного догляду і виховання.
Сергій Марченко: Команда Мінфіну спільно із Світовим банком напрацьовує системне рішення індексації пенсій та гідних виплат пенсіонерам

Команда Мінфіну разом із Світовим банком напрацьовує системне рішення щодо того, яким чином у 2030-2040 роках вийти на ситуацію із ефективним накопичувальним елементом, коли його запровадити та що робити з діючими системами. Маємо індексувати пенсії та забезпечити гідні виплати чинним пенсіонерам. Про це повідомив Міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю ІА «УНІАН».
Мінцифри допоможе підприємцям успішно управляти фінансами в кризовий період

Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), представили освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців».
Курс виявився популярним на порталі Дія.Бізнес, тож тепер він опублікований ще й порталі Дія.Цифрова освіта.
Михайло Федоров: Запуск Дії у 5 разів збільшив кількість користувачів державних послуг онлайн

«Пандемія трансформувала поведінку українців, що сприяло цифровізації країни. За статистикою, бачимо значний ріст доступу до державних послуг онлайн в Україні. З 2019 до 2020 року кількість громадян, які користуються Інтернетом для взаємодії з державними органами, виросла у 4–5 разів. Це зумовлено запуском застосунку та порталу Дія, якими вже встигли скористатися більше 10 млн людей», – зазначив Михайло Федоров.
Щомісячні страхові виплати за січень профінансовано у повному обсязі

Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній. Учора, 10.02.2021, ФССУ завершив фінансування щомісячних страхових виплат за січень, кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для понад 200 тисяч осіб. Загалом для потерпілих і їх родин за січень було нараховано 795,6 мільйона гривень.
Сергій Марченко: Ситуація з державними фінансами стабільна – бачу кінець року досить оптимістичним

«Ситуація з державними фінансами стабільна. За відсутності непередбачуваних подій, ми виконаємо бюджет за доходами. Бачу кінець року досить оптимістичним, адже ми розпочали рік з рекордно високими залишками на казначейських рахунках порівняно з відповідними періодами протягом останніх років (71 мільярд гривень)», – розповів Міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю ІА «УНІАН».
Олексій Чернишов: Кожна область має долучитися до створення Національної стратегії безбар’єрності

Стратегія складатиметься з шести напрямів: соціального, освітнього, економічного, громадянського, фізичного та цифрового. По кожному з цих напрямів наразі створюється робоча група. Олексій Чернишов закликав регіони приєднуватись до цієї роботи. Голови ОДА отримають від Мінрегіону презентацію стратегії безбар’єрності та долучать до її розробки своїх представників. Адже з огляду на децентралізацію, успішність реалізації стратегії на практиці залежить саме від дій на рівні регіонів. За тиждень керівництво кожної області має надати вже розроблені власні програми заходів безбар’єрності.
На 19% протягом 2020 року зменшилась кількість дітей, які цілодобово перебувають у закладах інституційного догляду

Впродовж 2020 року Мінсоцполітики зібрало напрацювання, які роками не могли вийти з Міністерства, та запропонувало комплекс рішень для підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та допомоги сім’ям з дітьми. В результаті Уряд схвалив 8 законопроектів, прийняв 17 постанов та розпоряджень. Три законопроекти вже стали законами.
ДСНС попереджає про погіршення погодних умов по країні

12 лютого складні погодні умови: пориви вітру 15-20 м/с, в країні, крім південного сходу та сходу, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця; на Сумщині, Полтавщині, Кіровоградщині місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; вночі у північних, Вінницькій, Черкаській, Одеській та Миколаївській областях значний сніг (І рівень небезпечності, жовтий). Такі погодні умови призведуть до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів; порушення, а на окремих ділянках доріг – припинення, руху автотранспорту.
Реформа інституційного догляду та виховання дітей – це тест на зрілість суспільства

З огляду на виключну важливість цього питання для Уряду, вперше за роки існування комісії на засіданні були присутні три міністри, відповідальні за проведення реформи системи інституційного догляду – Міністр соціальної політики, Міністр охорони здоров’я, Міністр освіти і науки – кожен з яких підкреслив, що реформа деінституціалізації – це пріоритет та незворотність.
Держспецзв’язку: Завершено реєстрацію супутникової мережі SICH-2M

Завдяки супутнику SICH-2M Україна як учасник європейської системи GMES (Глобальний моніторинг навколишнього середовища та безпеки) зможе зробити суттєвий внесок у регіональну програму «Copernicus».
У сільській місцевості зросла кількість надавачів первинної медичної допомоги

Кількість надавачів первинної допомоги, які уклали договір з НСЗУ та надають послуги у селі, зростає. Так, на початку 2021 року їх на 112 більше, ніж було на початку 2019 року.
Законопроекти №2194 і №2195 – нова основа для розвитку земельних відносин в Україні, – Роман Лещенко

Парламент наблизився до фінішної прямої у прийнятті ключових революційних законів, необхідних у провадженні земельної реформи. Днями Аграрний Комітет рекомендував парламенту ухвалити законопроекти щодо передачі землі “на місця” та електронні аукціони. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.
Система «Custody Records» дозволить попереджати факти неправомірних дій поліцейських та водночас захистить їх від можливих провокацій, – Ігор Клименко

Глава Національної поліції Ігор Клименко наголосив, що чіткий контроль сприятиме попередженню неналежної поведінки поліцейських щодо затриманих чи відвідувачів підрозділів поліції. Проте водночас це захистить і самих правоохоронців від можливих провокацій та навіть може допомогти врятувати життя.
Ведення Державного земельного кадастру: актуальні показники

Станом на 8 лютого 2021 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,6 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га (за останній тиждень – 21,5 тис. новосформованих земельних ділянок площею 9,8 тис. га), зокрема, 15,2 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 32,1 млн гектарів.
Реформа шкільного харчування: понад 1800 шкіл модернізували харчоблоки протягом 2020 року

1809 шкіл, у яких навчається понад мільйон учнів, модернізували харчоблоки у 2020 році, на що вперше було спрямовано кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки реформі шкільного харчування, яка впроваджується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Оновлене обладнання покращить технологічні процеси приготування страв, сприятиме переходу до здорового харчування, а також забезпечить належну гігієнічність посуду в шкільних їдальнях та температурний режим готових страв.
Держенергоефективності та DESPRO обговорили шляхи співпраці у питаннях зелених облігацій та енергетичної утилізації сміття

Держенергоефективності із врахуванням глобального тренду декарбонізації та значущої ролі розвитку сфери енергоефективності у цьому. Тому Агентство застосовує крос-секторальний підхід, розробляючи ініціативи та програми підтримки різних секторів економіки. Вигода таких програм для громад відображається не лише у можливостях зменшення енергозалежності, але й у розвитку економічних процесів
Ігор Клименко: Відкриті поліцейські фронт-офіси запрацюють у кожному регіоні держави

У кожному регіоні держави запрацюють відкриті поліцейські фронт-офіси. Поліцейські фронт-офіси є новою моделлю первинної комунікації із громадянами у відділах та управліннях поліції.
Мінстратегпром оприлюднив програму розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України оприлюднило для проведення консультацій з громадськістю проекту «Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки».
Валерій Іващенко: Міністерство працює над завданням створення галузі виробництва боєприпасів

У структурі Мінстратегпрому створено підрозділ, який займатиметься питаннями виробництва боєприпасів.
Ігор Клименко презентував нову модель організації діяльності Національної поліції України

«В Україні успішно пройшла адміністративно-територіальна реформа: 490 районів ліквідовано, натомість створено 119 і 17 на тимчасово окупованих територіях. Тож спершу ми вирішили відштовхуватися саме від цих нововведень. Але ми не просто слідували новоутвореним районам, а провели детальний аналіз. У результаті у нас з’явилося 132 районні підрозділи поліції – управління та відділи. Щоби максимально охопити населення поліцейським захистом, у їх складі ми створили відділи, відділення та сектори поліцейської діяльності», – розповів Голова Національної поліції України.
Доповідь Європарламенту свідчить, що ЄС очікує на поглиблення інтеграції з Україною, – Ольга Стефанішина

Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала ухвалення Європейським парламентом Доповіді щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. У Доповіді йдеться про досягнутий Україною прогрес у сфері реформ та виконанні Угоди про асоціацію, а також надаються рекомендації щодо наступних кроків.
Коментар МЗС України щодо ухвалення Європейським Парламентом Доповіді про імплементацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Доповідь є не лише комплексним оглядом з боку Євросоюзу процесу імплементації Угоди про асоціацію, але й містить важливі сигнали щодо всього спектру наших відносин з Євросоюзом у контексті подальшого розвитку політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС. Документ зазначає, що безумовним пріоритетом Європарламенту залишається підтримка незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Європейський Парламент рішуче засуджує триваючу російську агресію проти України, включаючи тимчасову окупацію АР Крим і міста Севастополь, та наголошує на відданості політиці невизнання спроби їхньої анексії.
Олексій Чернишов: Всі регіони готуються до похолодання та погіршення погодних умов

З 11 по 18 лютого у Вінницькій, Черкаській, Полтавській, західних та північних областях України очікується суттєве погіршення погоди зі зниженням температури, хуртовинами, сильними поривами вітру до 15-20 м/с та місцями ожеледь. Для підготовки регіонів до зустрічі південного циклону, під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
У січні 2021 року львівські аудитори забезпечили відшкодування понад 6,9 млн грн втрат

За результатами 8 ревізій, проведених фахівцями Західного офісу Держаудитслужби у січні 2021 року, виявлено 15 млн грн втрат матеріальних та фінансових ресурсів
В Україні запрацює європейська освітня програма для державних службовців

10 лютого у Брюсселі Україна та ЄС домовилися запустити освітню програму для державних службовців «Проект розбудови спроможності Natolin4Capacity». На реалізацію проекту Європейська Комісія виділяє грант у розмірі 2,45 млн євро для Коледжу Європи
Показати ще
WordPress Lessons