НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 9 лютого 2021 року

Прем’єр-міністр та Генсек НАТО обговорили подальші кроки на шляху євроатлантичної інтеграції України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у межах робочого візиту до Брюсселя (Королівство Бельгія) 9 лютого провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, під час якої обговорив подальші кроки України на шляху євроатлантичної інтеграції.

 

Денис Шмигаль на зустрічі з Шарлем Мішелем: Імплементація Угоди про асоціацію — основа для тісного зшивання економік України та ЄС

Україна розраховує на узгодження з Європейським Союзом конкретних часових рамок для запуску процесу всеохоплюючого огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію з ЄС. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем 9 лютого в межах робочого візиту до Брюсселя (Королівство Бельгія).

 

Денис Шмигаль на Всеукраїнському форумі «Україна 30» розповів про ключові пріоритети Уряду в економіці на 2021 рік

У вівторок, 9 лютого, у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30», що присвячений обговоренню викликів та перспектив 2021 року, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про стратегію Уряду щодо боротьби з коронавірусом, а також про ключові пріоритети в економіці на цей рік.

 

Уряд та місцева влада закріпили в меморандумі домовленості про непідвищення тарифів на опалення та гарячу воду, – Прем’єр-міністр

Уряд України, представники місцевої влади, НКРЕКП та НАК «Нафтогаз України» підписали меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду зростати не будуть.

 

Мінцифри з ЮНІСЕФ в Україні підготували освітній серіал про інфодемію

У День безпечного Інтернету, 9 лютого 2021 року, Міністерство цифрової трансформації спільно з ЮНІСЕФ в Україні анонсують новий освітній серіал про інфодемію.

 

Сергій Шкарлет: Спільно з освітянами, батьками та учнями долаємо виклики, які ставить COVID-19

Спільно з освітянами, батьками та учнями система освіти долає виклики, які ставить COVID-19. Про це заявив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» 9 лютого 2021 року.

 

Мінцифри презентувало онлайн-інструменти для бізнесу в карантин

Більше 500 000 користувачів відвідали портал Дія.Бізнес з моменту запуску в березні 2020 року. Про це заявила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».

 

 Мінцифри долучається до кампанії День безпечного Інтернету 2021

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

 

Головною метою в розвитку професійної освіти є передусім її реформування, – Сергій Шкарлет

Для розвитку та модернізації професійно-технічної освіти важливим є налагодження державно-приватного та соціального партнерства на засадах співфінансування і спільного управління закладами. Однією з форм такого партнерства є здобуття професійної освіти за дуальною формою навчання. МОН залишає це в пріоритетах своєї діяльності і у 2021 році.

 

Реформа системи шкільного харчування – одна з ключових тем Освітнього форуму-2021

Сьогодні, 9 лютого, під час партнерського форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» йшлося про реформування системи шкільного харчування.

 

Мінекономіки: У січні 2021 року інфляція очікувано склала 1,3% за місяць

Цінова ситуація повністю відповідає тенденціям кінця минулого року. В умовах триваючої невизначеності та січневого локдауну продовжувалось зміщення пріоритетів в споживанні на користь продовольчих товарів, що підтримало їх зростання на рівні сезонних значень.

 

Мінфін затвердив Узагальнюючу податкову консультацію щодо трансфертного ціноутворення

За результатами роботи Експертної ради з питань підготовки УПК при Мінфіні наказом Міністерства фінансів затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо деяких питань застосування правил трансфертного ціноутворення (ТЦУ).

 

ПФУ: Затверджено показник середньої заробітної плати за 2020 рік

Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії, за грудень 2020 року в сумі 13 320 гривень 55 копійок та за 2020 рік – в сумі 10 340 гривень 35 копійок.

 

Мінекономіки: Стратегія економічної безпеки – фундамент для забезпечення економічного суверенітету України

Сьогодні, 9 лютого, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді долучилась до експертного обговорення проекту Стратегії економічної безпеки до 2025 року.

 

Міжвідомча робоча група визначила шість основних напрямів розробки Національної стратегії безбар’єрності

У Кабінеті Міністрів України відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з розробки проекту Національної стратегії безбар’єрності за участі першої леді України Олени Зеленської. На засіданні робоча група презентувала свій план роботи та шість стратегічних напрямків формування Стратегії безбар’єрності.

   

Міністри Мінветеранів та Мінмолодьспорт взяли участь у відкритому тренуванні Національної збірної України Ігор Нескорених

Перші у цьому році навчально-тренувальні збори Національної збірної Ігор Нескорених у 2021 році відбулися на базі спортивного комплексу «Svoi Arena» за участі Міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної та Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

 

Фокус роботи Мінагрополітики – формування державної політики, а не управління держпідприємствами, – Роман Лещенко

Робота Міністерства аграрної політики та продовольства буде зосереджена виключно на формуванні державної політики в агросекторі, а не управлінні державними підприємствами та перерозподілом їхніх доходів. Про це під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді», – заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

 

Роман Лещенко: Під час пандемії маємо використати унікальну можливість, аби посилити присутність України на багатьох міжнародних ринках

Впровадження повноцінного інституту агрострахування, реалізація національного проекту зрошення і меліорації та формування національної стратегії з відновлення тваринництва. Такі ключові базиси розвитку аграрного сектору у 2021 році окреслив Міністр аграрної політики Роман Лещенко під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

 

Цифрограм 2.0. Мінцифри готує нову версію національного тесту на цифрову грамотність

Міністерство цифрової трансформації України планує вдосконалювати національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм», розміщений на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта. Для цього Мінцифри підписало меморандум про співробітництво з Академією цифрового розвитку.

 

Мінцифри та Держспецзв’язку врегулюють механізм зберігання державних даних

Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо функціонування Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів».

 

МОН розпочинає пілотування реформи «Нова українська школа» на рівні базової середньої освіти та розроблення змісту профільної освіти, – Сергій Шкарлет

Ключовим завданням Міністерства освіти і науки України у 2021 році є продовження реформи системи загальної середньої освіти відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та Концепції «Нова українська школа». Про це поінформував Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час Партнерського форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» сьогодні, 9 лютого.

 

Важливим завданням у 2021 році є ухвалення нової редакції Закону України «Про дошкільну освіту» та затвердження Концепції розвитку системи дошкільної освіти, – Сергій Шкарлет

Головна мета державної політики у сфері дошкілля – забезпечення доступної та якісної освіти, яка є стартовою платформою для розвитку та підготовки дитини до навчання у Новій українській школі. На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час виступу в межах Партнерського форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» сьогодні, 9 лютого.

 

Ігор Петрашко розповів про рецепт відновлення економіки

Сьогодні Уряд опрацьовує підготовлену експертним середовищем економічну стратегію НЕС-2030, яка передбачає не тільки план економічного відновлення після коронакризи, а й пріоритети розвитку країни на найближчі 10 років. Про це Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко повідомив під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”.

 

Зимівля водних біоресурсів проходить в межах норми, – Держрибагентство

Фахівці Держрибагентства продовжують здійснювати постійний моніторинг за станом водних біоресурсів та середовищем їх існування.

 

Мін’юст спільно з Фондом держмайна України розпочинає «Велику приватизацію в’язниць»

Перший об’єкт, який буде виставлено на прозорий аукціон, – Ірпінський виправний центр (№132). Наразі Міністерство юстиції та Фонд державного майна готують до приватизації майновий комплекс цієї установи.

 

Мінцифри: Українці почали вдвічі частіше користуватися електронним підписом

Мінцифри проаналізувало та оцінило стан розвитку сфери електронних довірчих послуг за 2019-2020 роки. Майже 4 млрд операцій з використанням електронного підпису та печатки провели торік в Україні.

 

Держенергоефективності та Європейсько-українське енергетичне агентство обговорили пріоритети у розвитку сфери енергоефективності та «зеленої» енергетики

Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності, провів зустріч із директором Європейсько-українського енергетичного агентства Олександрою Гуменюк та членами ЄУЕА.

 

Підвищення енергоефективності житла – економічна вигода як для споживачів, так і для країни

Підвищення енергоефективності житла – економічна вигода як для споживачів, так і для країни. Про це повідомив Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності, в інтерв’ю для програми «Ранок з Інтером» на телеканалі «Інтер».

 

Ігор Петрашко: Економічна ситуація поступово стабілізується, падіння ВВП у ІІІ кварталі уповільнилося до 3,5%, а в IV кварталі – до 1%

У IV кварталі 2020 року падіння ВВП майже зупинилося та склало 1 %. Це кращі показники, ніж на початку року, до коронакризи. Про це Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко розповів під час форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”.

 

Олександр Борняков: 50 блокчейн-фахівців увійшли до переліку спеціальностей у межах квот на імміграцію

Блокчейн-спеціалісти віднесені до категорії висококваліфікованих спеціалістів, потреба в яких для економіки України задовольнятиметься за рахунок імміграції у 2021 році.

  

Завдяки ДОЗ-2020 очікується постачання військової продукції на понад 10 мільярдів гривень, – Андрій Таран

Завдяки виконанню державного оборонного замовлення попереднього року, у 2021 році очікується постачання військової продукції на суму понад 10 мільярдів гривень. Здійснені у 2020 році замовлення (укладені контракти) вже дозволяють Збройним Силам України отримати цього року 10 млн штук боєприпасів, 3 300 ракетно-артилерійських систем, 2 700 приладів розвідки та спостереження, понад 320 автомобілів, більше 60 бронетранспортерів та броньованих машин, близько чотирьох десятків безпілотних авіаційних комплексів, а також шість літаків, — повідомив Міністр оборони Андрій Таран.

 

Проведення державної експертизи землевпорядної документації: показники тижня

За період з 1 по 5 лютого 2021 року Держгеокадастром та його територіальними органами проведено державну експертизу 495 документацій із землеустрою та оцінки земель.

 

До Миколаївщини надійшло понад 260 тис. грн за надані адміністративні послуги у сфері земельних відносин

Станом на 3 лютого 2021 року працівники Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області надали громадянам та юридичним особам 10 994 адміністративні послуги, з яких переважна більшість – 84% (9206) на безоплатній основі.

 

Забезпечено понад 12 млн грн відшкодування порушень – таким є результат роботи запорізьких аудиторів за січень 2021 року

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області за січень 2021 року забезпечили відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 12 млн гривень.

 

Оперативна інформація щодо ускладнення погодних умов

Станом на 7 год. cпостерігається місцями невеликий сніг у Черкаській, Львівській, Рівненській, Вінницькій, Київській, Хмельницькій, Сумській, Івано-Франківській, Тернопільській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях та м. Київ; у Закарпатській та Херсонській областях – невеликий дощ, у Полтавській- мокрий сніг з дощем.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9 лютого в Україні зафіксовано 2 656 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 157, медпрацівників – 229). Кількість активних хворих – 141 267 осіб.

 

У лютому пройде перша Міжнародна конференція для авторизованих експортерів

іністерство з питань стратегічних галузей промисловості України проведе низку заходів для вітчизняних підприємств, які планують експортувати свою продукцію за кордон.

 

Уряд схвалив проект Указу Президента України про Річну національну програму Україна-НАТО на 2021 рік

Координацію з підготовки РНП-2021, подальшого виконання і моніторингу здійснює Комісія з питань координації євроатлантичної інтеграції України на чолі з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Показати ще
WordPress Lessons