НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 29 січня 2021 року

Вакцинування людей від COVID-19 повинне розпочатись у лютому, — Прем’єр-міністр

«Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу», — підкреслив Денис Шмигаль.

 

Під головуванням Прем’єр-міністра України відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні, що відбулося під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 29 січня, обговорила та ухвалила низку рішень.

 

Парламент підтримав рішення про компенсації людям з електроопаленням, – Прем’єр-міністр

За спільної ініціативи Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів та народних депутатів у Верховній Раді 29 січня схвалили в цілому законопроект №4672, який передбачає виплату монетизованих компенсацій людям, у яких встановлене електроопалення.

 

Прем’єр-міністр вшанував пам’ять Героїв Крут

З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут 29 січня за участю Президента України Володимира Зеленського відбулася церемонія покладання квітів.

 

До 2023 року Мінцифри забезпечить, щоб 100% державних послуг були доступні на порталі та Дії

Міністерство цифрової трансформації будує цифрову державу і для досягнення своїх цілей має на меті за три роки перевести 100% державних послуг в онлайн. Це спростить життя українців та дозволить уникнути присутності держави в їхньому побутовому житті, прибере бюрократію та корупцію. А замість черг кіровоградці зможуть витрачати час на більш важливі речі.

 

Мінцифри інформує, як отримати послуги, пов’язані з реєстрацією місця проживання

Незабаром зміна місця реєстрації буде доступна онлайн на порталі Дія. Для цього ще наприкінці 2020 року Уряд ухвалив постанову, яка впроваджує експериментальний проект з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.

 

Дмитро Кулеба, Габріелюс Ландсбергіс і Збігнєв Рау домовилися зміцнювати роль Люблінського трикутника у Центральній Європі

29 січня міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба, Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс і Республіки Польща Збігнєв Рау провели онлайн-засідання Люблінського трикутника, регіонального формату взаємодії трьох держав Центральної Європи: України, Литви та Польщі.

 

Відбулось перше в 2021 році засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів

Сьогодні, 29 січня, відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України під головуванням Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

 

Дія City зменшить податкове навантаження на IT-індустрію та створить нову альтернативу роботі ФОП

Мінцифри створює найзручніші умови для розвитку IT-сфери за допомогою спеціального правового режиму Дія City. Для розробки законопроекту ми адаптували найкращі світові практики і залучили українських та міжнародних спеціалістів.

 

Мінветеранів поглиблюватиме співпрацю з США щодо розвитку ветеранських проектів

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що Мінветеранів має поступово переходити від пострадянської моделі лише соціального захисту ветеранів і формувати політику повноцінної реінтеграції захисників України у мирне життя.

 

Заява Національної комісії зі стандартів державної мови щодо Українського правопису

Національна комісія зі стандартів державної мови  стурбована ситуацією, яка склалася навколо нової редакції Українського правопису.

 

Напрацьовано низку ініціатив для реального забезпечення автономії закладів вищої освіти, – Сергій Шкарлет на розширеному засіданні керівників ЗВО

У четвер, 28 січня, відбулося розширене засідання керівників закладів Київського вузівського центру за участю Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

 

Сергій Шкарлет: Кожна дитина, яка виявить бажання навчатися в 10-11 класах, матиме таку змогу

Сьогодні, 29 січня 2021 року, під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет спростував чутки про те, що не всі учні зможуть перейти до 10-11 класів. 

 

Протидія всиханню соснових лісів України та Білорусі: розпочав роботу проект технічної допомоги ФАО

ФАО вже багато років співпрацює з різними країнами у питаннях оздоровлення лісів. Організація надає їм допомогу у розробці систем моніторингу лісів для запобігання надзвичайним ситуаціям, пов’язаним із спалахами шкідників та хворобами лісу.

 

Україна розпочала роботу над оновленням додатків до Угоди з ЄС

Україна розпочала роботу над оновленням додатків до Угоди з ЄС. Про це йшлося під час онлайн зустрічі заступника Міністра з питань європейської інтеграції Ірини Ставчук з експертами та громадськістю.

 

Попередження та превентивні заходи – це найефективніший метод для недопущення масштабних пожеж на території зони відчуження, – ДАЗВ

Щоб забезпечити комплексний підхід із запобігання виникненню пожеж, скорочення часу на їх виявлення та ліквідацію, ДАЗВ було розроблено «Комплексний план заходів з метою створення (відновлення) системи пожежної безпеки на території зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення на 2021-2024 роки». План було підтримано Міндовкілля, а також він пройшов обговорення із заінтересованими ЦОВВ та готується для відправлення на затвердження КМУ.

 

Парламент підтримав законопроект про реформування державних підприємств оборонно-промислового комплексу

Сьогодні, 29 січня 2021 року, Верховна Рада України прийняла за основу законопроект 3822 “Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності”. За це рішення проголосували 277 народних депутатів.

 

Віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина та Митрополит Епіфаній обговорили важливість запобігання та протидії домашньому насильству та інші питання

Відбулася надзвичайно важлива зустріч  Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України з Предстоятелем Православної Церкви України Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм.

 

Усі КПВВ в районі проведення операції Об’єднаних сил відкриті для пропуску

За рішенням командувача операції Об’єднаних сил відкриті для пропуску через лінію розмежування усі КПВВ. Пропускні операції здійснюються щоденно з 08:00 до 16:00.

 

Зміна місця реєстрації онлайн та режим “без папера”: Михайло Федоров анонсував масштабні проекти Мінцифри у 2021 році

За 7 місяців українці стануть свідками історичного моменту — початку офіційного входження України в режим “без папера”. З 1 вересня державні органи не матимуть права вимагати паперові документи для надання послуг, якщо ця інформація вже є в реєстрі.

 

За час дії лізингової програми забезпечення житлом поліцейські отримали 1300 квартир

За час дії лізингової програми забезпечення житлом поліцейські отримали 1300 квартир. Про це Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив сьогодні, 29 січня, під час наради за результатами роботи Нацполіції за минулий рік.

 

1480 одиниць техніки та понад 1700 робітників працюють для забезпечення проїзду дорогами державного значення

Найскладніша ситуація – в Одеській та Миколаївській областях. Через скупчення вантажного транспорту на проїзній частині снігоприбиральна техніка не може належно розчистити дорожнє полотно. Забезпечення проїзду автошляхами цих двох регіонів триває.

 

У 2020 році Нацполіція викрила більше ніж 5 000 кіберзлочинів

Для оперативного надання допомоги громадянам у кіберполіції створено безкоштовну телефонну лінію (0-800-50-02-02) підтримки. 

 

Торік аудитори Черкащини забезпечили відшкодування втрат на суму 30 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області впродовж січня – грудня 2020 року провели 39 ревізій та 6 державних фінансових аудитів. 

 

Плануємо оголосити перші конкурси на залучення приватних партнерів у дорожній сектор вже у цьому році, – Владислав Криклій

Міністерство інфраструктури продовжує підготовку проектів державно-приватного партнерства (ДПП) у різних інфраструктурних галузях та активно готує до оголошення нові концесійні конкурси.

 

НСЗУ: До яких лікарів найчастіше звертаються українці

Серед 23 млн направлень, які були створені в електронній системі з квітня 2020 року переважають направлення на консультації лікарів-спеціалістів – їх 56%.

 

Створення єдиного безпекового простору – один із пріоритетів діяльності Нацполіції

Створення єдиного безпекового простору – один із пріоритетів діяльності Нацполіції. На цьому Голова Національної поліції України Ігор Клименко наголосив під час колегії про результати роботи поліцейських у 2020 році.

 

Енергоефективність та «зелена» енергетика – ключ до конкурентоздатної економіки та енергонезалежності громад

Енергоефективність та «зелена» енергетика – ключ до конкурентоздатної економіки та енергонезалежності громад. Про це йшлося у публічному звіті Держенергоефективності про підсумки роботи у 2020 році

 

Ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» залежно від епідемічної ситуації в регіоні або районі чи місті обласного значення може бути встановлений рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. “Жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

 

Протягом січня – грудня 2020 року волинські аудитори забезпечили відшкодування втрат на 28 млн грн

Протягом 2020 року фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 85 млн грн та забезпечили відшкодування втрат на  28 млн грн.

 

У Запорізькій області понад 136 тис. громадян замовили витяг з Державного земельного кадастру онлайн

З липня 2015 року на Публічній кадастровій карті України запроваджено електронну послугу замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, яка дала можливість скоротити процедуру оформлення заяви до декількох хвилин, а розрізнення функції реєстрації цієї заяви та обробки звело до мінімуму можливість корупційних проявів.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 29 січня в Україні зафіксовано 5 181 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 218, медпрацівників – 212). Кількість активних хворих – 185 773 особи.

Показати ще
WordPress Lessons