НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 21 січня 2021 року

Уряд створив комісію для виявлення обставин та причин трагедії в Харкові

За дорученням Президента України Володимира Зеленського на позачерговому засіданні 21 січня Уряд створив комісію для виявлення обставин та причин трагічної події у Харкові. У будинку, де перебували люди старшого віку, сталася пожежа, внаслідок якої, за інформацією рятувальників, загинуло 15 людей. Очолить відповідну комісію Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

 

Уряд звільнив заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості

Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання 21 січня схвалив проект розпорядження про звільнення з посади заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого згідно з поданою заявою.

 

Михайло Федоров анонсував нові послуги в Дії та проекти Мінцифри у 2021 році

Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нові цифрові проекти та сервіси, які запустить Мінцифри в першому кварталі 2021 року.

 

Як працюватимуть заклади освіти з 25 січня – роз’яснення МОН

З 25 січня продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти, визначені постановою Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236 . Водночас додаткові обмеження, встановлені на період 8-24 січня, втрачають силу.

 

Україна презентувала пріоритети сталого енергетичного розвитку на 11-й сесії Асамблеї IRENA

Відповідно до розпорядження Президента, делегація України на чолі із заступником Міністра енергетики України з євроінтеграції Ярославом Демченковим взяла участь в 11-ій сесії Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). До складу делегації увійшли представники Міненерго, Держенергоефективності, Посольства України в Об’єднаних Арабських Еміратах.

 

Оперативна інформація ДСНС щодо пожежі у Харкові

21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізовано на площі 100 кв. м. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей. 9 осіб врятовано – їх госпіталізовано до лікарень. До гасіння пожежі залучено 28 чоловік особового складу та 7 од. техніки.

 

У Києві вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту

У Києві відбувся онлайн-марафон, присвячений вшануванню пам’яті захисників Донецького аеропорту – “Доба пам’яті”. В заході взяли участь ветерани АТО/ООС, рідні загиблих, волонтери, медичні працівники, громадські діячі, українські митці та патріоти України. Вони ділилися спогадами про трагічні часи для України та героїчну боротьбу українських захисників.

 

Представники громадської ради при Держкомтелерадіо допомагатимуть в обранні членів Наглядової ради НСТУ

Громадська рада при Держкомтелерадіо на своєму засіданні у січні обрала трьох представників у Громадську комісію, яка здійснюватиме допомогу в підготовці та проведенні конференції громадських об’єднань та асоціацій з обрання членів Наглядової ради АТ «НСТУ».

 

Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері використання та охорони земель

З 1 по 15 січня 2021 рік Управліннями здійснено 92 заходи державного нагляду за використанням та охороною земель, за результатами яких виявлено 70 порушень земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель.

 

Сума лікарняних у грудні зросла на півмільярда гривень

За оперативними підсумками 2020 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 12,4 млрд гривень.

 

Дмитро Кулеба та Ван Ї обговорили ключові пріоритети розвитку стратегічного партнерства України та КНР на 2021 рік

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з членом Державної Ради, Міністром закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван Ї.

 

Як відкриті державні дані можуть допомогти підприємцям в Україні: дослідження Мінцифри

В Україні вперше дослідили, як відкриті державні дані допомагають українському бізнесу. Міністерство цифрової трансформації разом із проектом USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» представили результати дослідження про антикорупційний та соціальний вплив відкриття державних даних на провадження бізнесу в Україні.

 

Забезпечення якості дошкільної освіти починається з самооцінювання дитсадка

20 січня 2021 року Державна служба якості освіти України провела вебінар «Як у дитсадку створити дієву систему забезпечення якості освіти». Під час заходу презентовано орієнтовну структуру внутрішньої системи забезпечення якості освіти у дитсадку.

 

Відбулась міжнародна конференція про безпечний онлайн від Мінцифри та МВС

19-20 січня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством внутрішніх справ України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу та Міжнародного союзу електрозв’язку провели міжнародну конференцію за підсумками роботи минулого року «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики».

 

Уряд затвердив план заходів з увічнення пам’яті захисників України

За словами Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, виконання затвердженого плану загальнодержавних заходів сприятиме вшануванню пам’яті захисників, консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості, а також формуванню позитивного образу ветерана.

 

Медіаграмотність: психологічні аспекти боротьби з маніпуляціями і фейками

20 січня Укртелерадіопресінститут за підтримки Держкомтелерадіо провів навчальний онлайн-семінар «Медіаграмотність: психологічні аспекти боротьби з маніпуляціями і фейками».

 

Понад 29 тис. немовлят отримали безоплатно неонатальну допомогу за Програмою медичних гарантій

За надання допомоги новонародженим з масою тіла до 1 500 г, встановили найвищий тариф у Програмі медичних гарантій – до 98,5 тис. грн.

 

В Мінекономіки відбулося перше в 2021 році засідання логістичного штабу

21 січня відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві за участю заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, представників Мінінфраструктури, АТ «Укрзалізниця», профільних асоціацій та операторів ринку.

 

Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв презентував проект першого всеукраїнського хабу для торгівлі товарами та фінансовими інструментами

На засіданні Кабінету Міністрів України, 20 січня 2020 року, Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, представив проект меморандуму щодо створення УМФЦ (Українського міжнародного фінансового центру).

 

Владислав Криклій провів онлайн-зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне в режимі онлайн сьогодні, 21 січня. Сторони обговорили перспективи співробітництва між обома країнами у транспортній сфері, зокрема у залізничній галузі.

 

На Волині у 2020 році учасники бойових дій отримали у власність 725 га землі

Упродовж 2020 року у Волинській області учасники бойових дій та члени родин загиблих військовослужбовців отримали у власність 519 наділів загальною площею 725,03 гектара.

 

Вже близько 30 тис. родин в Україні перейшли на сонячні електростанції та заощаджують витрати на комунальні послуги

Станом на кінець 2020 року в Україні налічується більше ніж 29900 сімей, які встановили сонячні панелі. Їхня загальна потужність сягає 780 МВт. Обсяг вкладених інвестицій в домашні СЕС становить 600 млн євро.

 

У Мінекономіки обговорили питання розвитку українсько-саудівських відносин в аграрній сфері

20 січня відбулося перше засідання Українсько-Саудівської Робочої групи з розвитку торговельних та інвестиційних відносин в сільськогосподарській сфері. Українську сторону очолив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, Саудівську – представник Державної інвестиційної компанії “Salic” Вільям Інгланд.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 21 січня в Україні зафіксовано 5583 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 173, медпрацівників – 229). Кількість активних хворих – 241 392 особи.

 

Укладено Угоду про міжвідомче співробітництво між Державною службою фінансового моніторингу України та Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей

20 січня відбулося підписання Угоди про міжвідомче співробітництво між Державною службою фінансового моніторингу України та Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей. 

Показати ще
WordPress Lessons