НовиниНовини Обухівщини

Кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2020 року

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області нагадує мешканцям Обухівщини, що з  01 січня 2021 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

Декларування доходів  – це конституційний обов’язок громадян України. Відповідно до норм Податкового Кодексу, громадянам,  які зобов’язані задекларувати свої доходи та особам, які проводять незалежну  професійну діяльність, необхідно  подати декларацію, в якій задекларувати доходи, отримані протягом минулого  року, а також визначити податкові зобов’язання  з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Нагадуємо, що відповідно до Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

доходи від продажу інвестиційних активів;

іноземні доходи.

та в інших, передбачених Податковим Кодексом випадках.

Податкова декларація про майновий стан та доходи громадян подається в один із таких способів (за вибором):

особисто або уповноваженою на це особою;

надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Враховуючи низку обмежень, зокрема і в роботі державних податкових інспекцій через карантинні обмеження, декларацію про доходи краще подавати в електронному вигляді.

Потенційні декларанти можуть зареєструватися в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Громадяни, які мають право на податкову знижку, подають декларацію до 31 грудня  2021 року.

 

Обухівська ДПІ

Показати ще
WordPress Lessons