МедицинаНовиниНовини Обухівщини

Інформація про стан захворюваності на коронавірусну інфекцію в районі станом на 06.01.2020

Станом на 12 годину 06.01.2021 в Обухівському районі лабораторно підтверджений діагноз на COVID-19 у 4797 осіб.

Із них 3854 особи одужали.

Померло 49 осіб. Всі вони мали хронічні захворювання, клінічний перебіг яких ускладнив COVID-19. Це серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, захворювання легень, печінки, нирок,злоякісні новоутворення, ожиріння, хронічний алкоголізм. Основними причинами смерті стали – вік та супутні неінфекційні хронічні захворювання.

Серед медпрацівників захворіло – 293 особи в т.ч. – 64 лікаря, інші – 229. Одужало – 258 медпрацівників, із них – 56 лікарів, інші – 202.

На 06.01.2021 в Україні захворіло на COVID-19 – 1,12 млн осіб, із них померло 19929 особи. Відсоток смертності складає 1,96 %.

В Обухівському районі захворіло з лабораторно підтвердженим діагнозом 4797 осіб, із них померло 49 особи. Відсоток смертності складає 1,0 %.

 

Виявлено 3478 контактних осіб, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

За тиждень з 30.12.2020 по 06.01.2021 захворіло – 225 осіб, одужали – 429, померли – 4 особи.

 

Коронавірусна інфекція більш суворіше обходиться з чоловіками ніж із жінками. Ризик летального наслідку у чоловіків також вищий.

Одна із причин – чоловіки частіше не звертають уваги на ранні симптоми захворювання, займаються самолікуванням, продовжують ходити на роботу заражаючи колег та осіб в громадському транспорті. В результаті вони звертаються за медичною допомогою із серйозними симптомами: ураженням легень, низькою сатурацією і потребують уже інтенсивного лікування в стаціонарі із застосуванням кисневої терапії.

Згідно статистичних даних в Україні у статевій структурі підтверджених випадків COVID-19 переважають жінки – 60%, у той же час серед померлих осіб переважають чоловіки – 52,2 %.

У жінок більш сильна імунна відповідь. Жінки краще захищені від нових вірусів та мікробів. Але поряд з тим у жінок частіше зустрічається аутоімунні захворювання. Жінки частіше страдають від інсультів та розсіяного склерозу, хвороби Альцгеймера, захворювань сечовивідних шляхів та щитовидної залози.

У чоловіків в 10 раз частіше виникають пахові грижі, в 5 раз частіше аневризма аорти, в 4 рази – подагричний артрит. А ще чоловіки частіше хворіють панкреатитом, раком сечового пузиря, виразкою 12- палої кишки та алкоголізмом. Чоловіки також частіше хворіють на серцево – судинні захворювання, захворювання нирок та хворобу Паркінсона – нейродегенеративне захворювання.

На розвиток тих чи інших захорювань в осіб різної статі мають великий вплив гормон естроген, який у жінок виробляється в більшій кількості, а також шкідливі звички у чоловіків – вживання алкоголю, наркотиків та паління, що негативно впливає на імунний статус.

Не залежно від статі найкраща тактика – це профілактика. Обов’язковою повинна бути щорічна диспансеризація та проведення комплексу лабораторних тестів а також відмова від шкідливих звичок.

Показати ще
WordPress Lessons