МедицинаНовиниНовини Обухівщини

Інформація про стан захворюваності на коронавірусну інфекцію в районі станом на 30.12.2020

Станом на 12 годину 30.12.2020 в Обухівському районі лабораторно підтверджений діагноз на COVID-19 у 4572 осіб.

Із них 3425 осіб одужали.

Померло 45 осsб. Всі вони мали хронічні захворювання, клінічний перебіг яких ускладнив COVID-19. Це серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, захворювання легень, печінки, нирок,злоякісні новоутворення, ожиріння, хронічний алкоголізм. Основними причинами смерті стали – вік та супутні неінфекційні хронічні захворювання.

Серед медпрацівників захворіло – 281 особа в т.ч. – 62 лікаря, інші – 219. Одужало – 241 медпрацівник, із них – 52 лікаря, інші – 189.

На 30.12.2020 в Україні захворіло на COVID-19 – 1,07 млн. осіб, із них померло 18801 особи. Відсоток смертності складає 1,7%. В Обухівському районі захворіло з лабораторно підтвердженим діагнозом 4726 осіб із них померло 45 особи. Відсоток смертності складає 0,9%.

Виявлено 3537 контактних осіб, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

За тиждень з 23.12.2020 по 30.12.2020 захворіло – 215 осіб, одужало – 316, померли – 3 особи.

Кількість захворівших COVID-19 в усьому світі продовжує рости. З’являються нові штами вірусів. При цьому в більшості випадків до 70% інфекція протікає в безсимптомній або легкій формі. Летальність від коронавірусної інфекції складає майже 2%. Якщо через декілька років все населення України перехворіє на COVID-19 то біля 700 тисяч людей помре.

В зоні ризику знаходяться літні люди віком від 50-ти років і старше, які складають 94,3% серед загального числа померлих, а також люди з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи в т. ч. хворі на гіпертонічну хворобу, а також на діабет, хронічні захворювання легень, злоякісні новоутворення, захворювання нирок, ожиріння, а також люди з ослабленим імунітетом.

Основними причинами смерті стали вік та супутні неінфекційні хронічні захворювання.

Для укріплення імунітету та своєчасного синтезу імунних клітин велике значення має якісне харчування білковою їжею. Причому краще всього засвоюється білок із тваринних продуктів – м’яса, риби, яєць.

Вітаміни, в т. ч. вітамін С (аскорбінова кислота), оптимально отримувати з овочами та фруктами. Вітамін Д та мікроелемент цинк краще отримувати в таблетованій формі.

Показати ще
WordPress Lessons