НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 30 грудня 2020 року

Премєрміністри України та Грузії обговорили активізацію торговоекономічного співробітництва

Денис Шмигаль висловив сподівання, що Україна та Грузія продовжуватимуть розширювати двосторонній діалог та відновлять позитивну динаміку торгово-економічного співробітництва. Він також підкреслив, що Україна і Грузія, як стратегічні партнери, мають всі передумови для активізації співпраці у цій сфері.

Ігор Петрашко: ФОПам та найманим працівникам вже профінансовано 3,2 млрд грн одноразової матеріальної допомоги

За даними Пенсійного Фонду, станом на сьогодні 3,2 млрд грн вже передано банкам для нарахування 8-тисячної допомоги 405 195 заявникам. Крім того, 350 906 заявників вже отримали допомогу, а це понад 2,8 млрд грн.

Мінекономіки: З 1 січня 98% всіх українських товарів матимуть вільний доступ на ринок Великої Британії

У 2020 році було укладено Угоду про вільну торгівлю з Великою Британією, яка вступить в дію з 1 січня 2021 року. Зокрема, документ надасть вільний доступ на британський ринок для 98% української продукції, а з 2023 року для України буде лібералізовано ще 2%.

Створення 53 навчально-практичних центрів, нові освітні стандарти та Стратегія розвитку галузі – МОН презентує 10 основних досягнень у професійно-технічній освіті 2020 року

У 2020 році було спрямовано 100 млн гривень на створення 53 навчально-практичних центрів, затверджено 25 нових освітніх стандартів на компетентнісній основі та схвалено Стратегію розвитку професійної (професійно-технічної) освіти до 2023 року. Крім цього, МОН підтримало реалізацію програми ЄС EU4Skills, у межах якої, зокрема, було проведено аудит 1254 закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

Підсумки Мінсоцполітики-2020. Підтримка працівників та підприємців під час пандемії COVID-19

Міністр соціальної політики Марина Лазебна: «Навесні ми запровадили допомогу по частковому безробіттю, виплати на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. Ця програма працювала до серпня. Ми постійно моніторимо ситуацію і коли у листопаді побачили, що виникла потреба, ми її відновили»… 

Як і обіцяли, замовили «Нептун» у рамках Держоборонзамовлення 2020 року, – Андрій Таран

Міністерство оборони України уклало контракт з Державним Київським конструкторським бюро «Луч» про постачання берегового ракетного комплексу «Нептун» до Збройних Сил України. Оборонне відомство провело значну роботу, щоб дану угоду було реалізовано саме в рамках Державного оборонного замовлення поточного 2020 року, – зазначив Міністр оборони України Андрій Таран.

Міндовкілля розробило план заходів для захисту дельфінів

Рішенням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського затверджено дорожню карту заходів з охорони та дослідження дельфінів Чорного і Азовського морів і деяких видів таких мешканців з акваторії Середземного моря, що можуть потрапити у води України, наприклад тюленів-монахів: https://bit.ly/3rAZWsw

Набрали чинності постанови, необхідні для завершення реформи містобудування

На сайті Кабінету Міністрів України опубліковано дві постанови Уряду, прийняття яких було першим кроком завершального етапу реформи містобудівної сфери.

Мінсоцполітики: Підсумки 2020 року. Захист прав дітей

Міністр соціальної політики Марина Лазебна: «Ми доопрацювали ініціативи, які роками не могли «вийти» з Міністерства і на спеціальному засіданні Уряду, присвяченому дітям, схвалили 8 законопроектів, 17 постанов та розпоряджень, які створюють умови для виховання у сімейних формах дітей, які залишились без батьків, захищають дітей від жорстокого поводження, забезпечують участь дітей в прийнятті рішень, які їх стосуються, допомагають забезпечити житлом дітей-сиріт, тощо»…

Сергій Марченко: Якщо хочемо бути цивілізованою державою, маємо привчитися сплачувати податки

Мінфін завжди виступав за розширення сфери застосування РРО. Успішне запровадження програмних РРО дозволяє звільнити підприємців як від додаткових фінансових, так і часових витрат. Обслуговування додатка безкоштовне – Податкова служба надала для цього всі інструменти. Про це заявив Міністр фінансів Сергій Марченко у великому підсумковому інтерв’ю ТСН.ua

Близько 3 мільйонів домогосподарств скористались субсидіями, 93% домогосподарств отримують їх у готівковій формі

Міністр соціальної політики Марина Лазебна: «Соціальна підтримка цього року була тісно пов’язана з автоматизацією, тим, що люди мають більше знаходитись вдома, зокрема, ті, хто має найвищий ризик зараження та ускладнень від COVID-19»…

Мінсоцполітики: Підсумки 2020 року. Соціальні допомоги

Міністр соціальної політики Марина Лазебна: «Цього року, коли пандемія та карантинні обмеження призвели до падіння доходів людей, було зрозуміло, що ресурсів для підвищення соціальних допомог мало, а потреби у соціальній допомозі стрімко зросли і тому необхідно побудувати систему, таргетувати проблеми, робити допомогу більш адресною, лише тим, хто її справді потребує, щоб наявними ресурсами за рахунок більш ефективного використання допомогти більшій кількості людей»…

Постанова Уряду про затвердження ліцензійних умов у сфері організації та проведення азартних ігор набрала чинності

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.12.2020 №1341 «Про затвердження ліцензійних умов у сфері організації та проведення азартних ігор».

Ліцензійні умови розроблені відповідно до Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор»

МОН підбило підсумки змін у шкільній освіті за 2020 рік

У 2020 році затверджено новий Державний стандарт базової середньої освіти, виділено понад 5,2 млрд грн субвенції на розвиток шкільної інфраструктури, а також організовано безпечне навчання у школах в умовах карантину.

З 1 січня 2021 року відкриваються нові бюджетні рахунки для сплати податків

Інформація щодо реквізитів бюджетних рахунків розміщена на субсайтах територіальних органів ДПС в рубриці «Бюджетні рахунки», а також в Центрах обслуговування платників.

Мінсоцполітики: Підсумки 2020 року. Підвищення доходів громадян. Пенсії.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна: «Допомога пенсіонерам – це допомога сім’ям. На початку пандемії в березні ми побачили, що в приблизно у 50% домогосподарств є принаймні один пенсіонер. Отже, якщо ми підтримуємо доходи пенсіонерів, то допомагаємо і самим пенсіонерам, і родинам, де працюючі могли втратити доходи під час карантину. Потім виявилось, що таких самих висновків дійшли дослідники в інших країнах»…

З Фонду боротьби з COVID-19 використано 57 млрд грн

З них на охорону здоров’я використано 14,7 млрд грн з 22,4 млрд грн виділених коштів, або 65,6%. Серед іншого на закупівлю апаратів ШВЛ використано 84 млн грн; на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров’я використано майже 2 млрд грн з виділених 4 млрд гривень; місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем направлено 1,5 млрд гривень; на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам спрямовано 5,5 млрд грн з передбачених на ці цілі 6 млрд гривень.

Дія підтвердила безпечність застосунку за допомогою програми Багбаунті

“Команда Мінцифри забезпечує дуже високий рівень надійності даних і регулярно покращує безпеку продуктів. Дія — найбільш безпечний продукт, який створювався за останні роки. Щоб це довести, ми провели багбаунті застосунку Дія. Протягом програми залучені спеціалісти надали інформацію про потенційно знайдені вразливості, які не стосуються та не впливають безпосередньо на роботу мобільного застосунку Дія чи API його серверної частини”, – зазначив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

МКІП: Програми інституційної підтримки УКФ та УІК повністю профінансовано

Міністерство культури та інформаційної політики інформує, що Державна казначейська служба України повністю профінансувала грантові програми для підтримки індустрії під час кризи від Українського культурного фонду та Українського інституту книги.

До уваги великих платників податків!

З 1 січня 2021 року Державна податкова служба України розпочинає свою роботу як єдина юридична особа. У рамках проведеної інституційної реформи змінено формат роботи з великими платниками податків. Утворено п’ять міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків: центральне, східне, західне, південне, північне (далі – МУ ВПП).

З 1 січня 2021 року запроваджується єдиний рахунок для сплати податків

З 1 січня 2021 року запроваджується єдиний рахунок для сплати податків. Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки.

Програма медичних гарантій-2020: основні переваги для пацієнта

Трансформація системи охорони здоров’я змінила правила гри у медичній сфері і запустила процес важливих перетворень. Вперше українці отримали шанс на систему охорони здоров’я, в центрі якої перебуває пацієнт. Частина пацієнтів вже відчула позитивні зміни на власному досвіді. І хоча не все працює безвідмовно, запит на трансформацію дає підстави стверджувати, що процес змін незворотній.

Завершено будівництво нового причалу 1-з Одеського морського порту, – Владислав Криклій

В Одеському морському торговельному порту завершено будівництво нового причалу 1-з. Він є частиною великого інвестиційного проекту, який Адміністрація морських портів України реалізує спільно з компаніями «Бруклін-Київ» і «Луї Дрейфус Україна» за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Сума інвестицій складає понад $100 млн, а пропускна здатність майбутнього причалу — 4 млн тонн на рік.

Як перші потенційні концесії розглядаємо вокзали Києва та Вінниці, – Владислав Криклій

У Міністерстві інфраструктури України відбулась нарада щодо дослідження з оцінки ринку в рамках пілотного проекту концесії пасажирських вокзалів міст Харків, Дніпро, Вінниця, Хмельницький, Миколаїв, Чоп, Київ.

Підсумки-2020: Чого вдалося досягти Мін’юсту протягом року

«На фоні стрімкого поширення у світі та в Україні зокрема коронавірусу, нам вдалося не допустити масового поширення цієї хвороби у місцях попереднього ув’язнення та установах виконання покарань. Якщо в ув’язненого з’являються симптоми коронавірусу – його відвозять до медичного закладу, де він проходить ПЛР-тестування. Якщо в результаті підтверджується COVID-19 – контактні особи захворілого теж проходять таке тестування», – зазначає Міністр юстиції Денис Малюська.

Розпочали тестову експлуатацію системи автоматизації подачі заявок на польоти безпілотних літальних апаратів, – Владислав Криклій

«Ми розширюємо сервіси транспортного порталу. Працювали над системою автоматизації подання заявок на політ безпілотних апаратів і встановленням правил з урахуванням всіх необхідних вимог безпеки на цьому ринку. Вже зараз система працює в режимі дослідної експлуатації. Надалі плануємо розширити функціонал та запустити цю систему в публічне користування», – зазначив очільник Міністерства.

Визначено переможців конкурсного відбору проектів регіонального розвитку

Відібрано 56 проектів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році. Відповідне рішення прийняла Конкурсна комісія з відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

Цьогоріч учасники бойових дій отримали у власність понад 2 тис. га земель сільськогосподарського призначення у Житомирській області

У 2020 році на території Житомирської області учасники бойових дій оформили у власність 1 276 земельних ділянок із земель державної власності сільськогосподарського призначення, що розташовані за межами населених пунктів. Проекти землеустрою затверджені на земельні наділи загальною площею 2 140 гектарів.

Показати ще
WordPress Lessons