НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 18 грудня 2020 року

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступив на Конференції керівників закордонних дипломатичних установ України.
 
Уряд вже наступного тижня має затвердити Національний план впровадження вакцини проти COVID-19, розроблений Міністерством охорони здоров’я.
 
Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці, міжнародної політики та співробітництва у сфері оборони та безпеки.
 
Сторони підтвердили спільний намір продовжувати розвивати і зміцнювати відносини стратегічного партнерства шляхом реалізації раніше досягнутих домовленостей та розширення сфер взаємодії, у тому числі у політичній, культурній, економічній та оборонній галузях.
 
Основною темою сьогоднішньої зустрічі стала безпекова ситуація у Чорноморському регіоні, який зазнає серйозного тиску через агресивну політику Російської Федерації.
 
Станом на 18 грудня (17:00) на допомогу у 8 тисяч, яка реалізується через “Дію”, вже подано 252 тисячі заявок. На допомогу роботодавцям до 8 тисяч, яка реалізується через центри зайнятості, роботодавцями подано 3 763 пакети документів, для надання допомоги 73 626 працівникам. Прогнозована сума допомоги за останньою, згідно з розрахунками роботодавців, складає понад 327  млн грн. 
 
Виключною підставою для їх здійснення є акт розслідування гострого професійного захворювання медичного працівника, яким нещасний випадок визначено пов’язаним із виробництвом. Його складає комісія із розслідування, що створюється територіальними органами Держпраці (у випадку смерті) та роботодавцем (у інших випадках).
 
Звертаючись до керівників закордонних дипломатичних установ України, Віце-прем’єр-міністр зазначила, що Україна стає потужною і конкурентоспроможною країною, а тому важливо, щоб усі столиці держав-членів бачили Україну в ЄС і НАТО.
 
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відвідав нове приймальне відділення лікарні ім. Скліфосовського та капітально відремонтований Полтавський обласний клінічний кардіологічний диспансер, що входять до програми Президента “Велике будівництво”.
 
Перший заступник Міністра енергетики Ольга Буславець взяла участь у зустрічі, присвяченій обговоренню синхронізації об’єднаної енергосистеми України з європейською системою ENTSO-E під головуванням Віце-прем’єр-міністра Ольги Стефанішиної.
 
Дорожня карта оновлена з урахуванням рекомендацій Європейської Комісії, революційних змін у праві ЄС та передбачає впровадження найновітніших цифрових норм і стандартів ЄС. Зокрема, впровадження 75 актів права ЄС (25 основних та 50 імплементаційних).
 
Проект «Розвиток транс’європейської транспортної мережі» буде реалізований за рахунок 450 млн євро позики від ЄБРР та 450 млн євро від ЄІБ.
 
На офіційній Facebook-сторінці  збираються запитання та публікуватимуться відповіді на них у рубриці #запитанняВШО.
 
Сторони висловили зацікавленість у активізації взаємовигідного співробітництва у питаннях економіки, торгівлі та інвестицій.
 
За допомогою цього опитування Міністерство також має на меті з’ясувати, як вплинула криза, пов’язана з пандемією COVID-19, на бізнес та зайнятість та яких заходів підтримки підприємці потребують найбільше для подолання її негативних наслідків та збереження робочих місць.
 
Особлива увага приділяється інтерактивним курсам та матеріалам, що розвивають практичні навички в дітей та молоді та їхні соціально-емоційні компетентності.
 
За дорученням Прем’єр-міністра України 17 грудня відбулось онлайн-засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах державного сектору економіки. 
 
Цього року у Харкові розпочалось будівництво нового онкоценру, який має стати опорним ще для декількох областей. Уряд виділив окрему субвенцію на цей проект. Сьогодні будівництво онкоцентру відвідав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
 
Якщо з пацієнта вимагають гроші чи просять оплатити ліки, що включено до протоколу лікування – це неправомірно. І є підставою звернутися з офіційною скаргою на сайт НСЗУ або за телефоном контакт-центру 16-77.
 
Станом на 30 листопада більше ніж 3 тис. підприємців вже обрали переваги безкоштовного програмного додатку та зареєстрували 54,4 тис. ПРРО, за допомогою яких фіскалізовано майже 80 млн чеків.
 
Сторони обговорили питання розвитку військово-технічного співробітництва між Україною та Сполученими Штатами Америки. Крім того,  Аташе з питань оборони була ознайомлена із ходом реформ оборонно-промислової галузі України.
 
Реалізація цього проекту дозволить створити в обласному центрі Закарпатської області місті Ужгород транспортний хаб, для пересадки з пасажирських поїздів із різних куточків України, що їдуть «широкою» колією (1520 мм), на поїзди європейської колії (1435 мм) – до Словаччини, Чехії, Угорщини, Румунії, Австрії і до інших країн Європи.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 18 грудня в Україні зафіксовано 12630 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 620, медпрацівників – 552). Кількість активних хворих становить 366 903 особи.
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons