НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 17 грудня 2020 року

Верховна Рада призначила Міністра освіти і науки та Міністра аграрної політики та продовольства

Верховна Рада України 17 грудня підтримала призначення нових міністрів. Сергій Шкарлет обійматиме посаду Міністра освіти і науки України. Таке рішення підтримали 226 парламентарів. З 25 червня 2020 року Сергій Шкарлет виконував обов’язки очільника МОН. За призначення Романа Лещенка на посаду Міністра аграрної політики та продовольства проголосували 242 народних обранців. З 11 червня 2020 року Роман Лещенко працював Головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

 

Парламент підтримав ініціативу Мінцифри щодо створення ЦНАП у військово-цивільних адміністраціях

Відтепер військово-цивільні адміністрації отримали повноваження утворювати ЦНАП та укладати договори про співробітництво територіальних громад з метою підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей.

 

Україна увійшла в європейський рейтинг відкритих даних Open Data Maturity Report 2020

Результат України у рейтингу — вищий, ніж середній показник у Європі.

 

Більше 200 тис. українців скористалися послугою з допомоги для ФОП та найманих працівників

Впровадження такої масштабної послуги в короткі терміни — унікальний випадок не лише для України, а й для світу. Оформити матеріальну допомогу від держави можна за 5 хвилин, без черг, довідок та бюрократії — лише смартфоном чи комп’ютером та КЕП (електронним підписом). Це найшвидша та найзручніша у світі послуга з виплати матеріальної допомоги.

 

Олексій Чернишов: Приймальне відділення районної лікарні у Дергачах першим у Харківській області отримало комп’ютерний томограф

На Харківщині 15 приймальних відділень опорних лікарень входять до програми «Велике будівництво» – найбільша кількість у порівнянні з іншими регіонами. Приймальне відділення районної лікарні у місті Дергачі на Харківщині, яке вже з наступного місяця зможе приймати пацієнтів, сьогодні відвідав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

 

У місті Дергачі на Харківщині побудований сучасний фізкультурно-оздоровчий комплекс

Перебуваючи з візитом у місті Дергачі на Харківщині, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов ознайомився з ходом будівельних робіт Фізкультурно-оздоровчого комплексу (ФОК) на території Дергачівського ліцею №2.

 

Україна планує вступити до Безвугільного альянсу

Сьогодні відбулася онлайн-зустріч між першим заступником Міністра енергетики України Ольгою Буславець та керівником Офісу у справах Співдружності та Розвитку націй Великобританії при Міністерстві закордонних справ Великобританії Венді Мортон.

 

Відкритий урок “Україна-НАТО” для школярів та студентів Запорізької області пройшов за участі Віце-прем’єр-міністра Ольги Стефанішиної

Захід відбувся у рамках реалізації планів урядової Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки.

 

SkyUp приєднався до сервісу SmartTicket, – Владислав Криклій

На  сервісі єдиного е-квитка на транспорті SmartTicket розпочався повноцінний продаж авіаквитків компанії SkyUp Airlines. Окрім гарантії повернення вартості квитка у разі його скасування та цілодобової підтримки клієнтів, SkyUp надає 7% знижки на свої послуги при купівлі SmartTicket.

 

Ігор Петрашко: Закон про підтримку інвесторів – позитивний сигнал для стимулювання розвитку економіки

Сьогодні, 17 грудня, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні ініційований Президентом України Закон про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні. За це рішення проголосувало 252 народних депутатів.

 

Як працюватимуть заклади профосвіти у січні – роз’яснення МОН

З 8 до 24 січня заклади профтехосвіти мають здійснювати навчання учнів виключно в дистанційній формі. Тому вже зараз адміністраціям потрібно внести зміни до розкладу занять і погодити з роботодавцями графік і формат, за яким учні проходитимуть практику в цей період. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки в листі, який сьогодні, 17 грудня 2020 року, розміщено на сайті відомства.

 

Енергетичні сертифікати вносяться до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Держенергоефективності звертає увагу енергоаудиторів на зміни у сфері сертифікації енергоефективності будівель

 

Держказначейство розпочало перерахунок понад 35, 277 мільйона гривень на виплату додаткової компенсації за житло ветеранам війни та родинам Героїв Небесної Сотні

Рішення про перерозподіл видатків Міністерства у справах ветеранів у сумі 35 277,1 тис. грн для забезпечення ветеранів житлом було прийнято на засіданні Уряду 18 листопада 2020 року. Перерозподіл коштів дав можливість у 2020 році забезпечити житлом ще 65 ветеранських родин.

 

Тарас Кремінь про перехід сфери обслуговування на українську: Це непростий, але історичний етап для України

Повний перехід сфери обслуговування на українську мову, який має відбутися із 16 січня 2021 року, – непростий, але історичний етап для України. Про це Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь сказав під час зустрічі з представниками Американської Торговельної Палати.

 

2,4 млрд грн з держбюджету підуть на розвиток регіональних аеропортів у 2021 році, – Владислав Криклій

У 2021 році Міністерство інфраструктури продовжить роботу з модернізації регіональних аеропортів. На їх розвиток буде спрямовано 2,4 млрд грн, передбачених у новому держбюджеті країни на наступний рік. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 17 грудня, на спільному брифінгу з головою Укрінфрапроекту Кирилом Хом’яковим на тему: «Розвиток аеропортів: будуємо у 2021».

 

Олександр Ткаченко відкрив IX Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій»

17 грудня 2020 року розпочався IX Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій».

 

Бюджет МОН на 2021 рік: майже 140 млрд грн для розвитку освіти і науки

15 грудня 2020 року Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України «Про Державний бюджет України на 2021 рік». У Держбюджеті на 2021 рік Міністерству освіти і науки України передбачені видатки обсягом 139,5 млрд грн, що на 26,6 млрд грн більше, ніж у 2020 році. В основному це кошти на збільшення заробітної плати з 1 січня на 20% та з 1 грудня 2021 року – на 8,4%.

 

Підписано рамкову Угоду між Урядом України та Урядом ФРН про фінансове співробітництво

Сьогодні відбулося урочисте підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво. Це – рамкова Угода, яка визначає перелік проектів, домовленості щодо фінансування яких Урядом ФРН досягнуто під час українсько-німецьких перемовин за період 2011-2019 років.

 

На КПВВ У Новотроїцькому відкрито сервісний центр

Це вже другий подібний сервісний центр. Перший було відкрито 10 листопада на новому КПВВ у Щасті Луганської області.

 

Договірну базу в рамках СНД у галузі енергетики приведено у відповідність до сучасних міжнародних відносин

На засіданні Уряду 16 грудня схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про вихід з деяких міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав».

 

Ігор Петрашко проінформував про додатковий портал для отримання допомоги під час карантину

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко поінформував про додатковий ресурс – інформаційну сторінку щодо програм підтримки бізнесу під час карантину. 

 

В Україні створять Центр сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства

16 грудня 2020 року відбулося перше засідання Робочої групи з питань створення Центру сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства (далі – Центр) під головуванням заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Юрія Петровського.

 

Уряд затвердив план заходів з реалізації першого етапу Стратегії популяризації української мови

16 грудня 2020 року Кабінет Міністрів схвалив розроблений Міністерством культури та інформаційної політики проект розпорядження про затвердження плану заходів з реалізації першого етапу (до 2022 року) Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова — успішна держава».

 

Травмування через складні погодні умови: як безоплатно отримати медичну допомогу

Якщо після травми пацієнт потребуватиме тривалої реабілітації, він також її отримає у рамках Програми медичних гарантій за пакетом “Медична реабілітація дорослих та дітей від 3-х років з ураженням опорно-рухового апарату”. 

 

УЗ уклала перший договір у рамках експерименту із допуску приватних локомотивів на залізницю, – Владислав Криклій

Урамках запровадження експериментального проекту із допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування Укрзалізниця уклала договір з першим партнером – ТОВ «Українська локомотивобудівна компанія». Вона здійснюватиме курсування приватних локомотивів одразу на декількох визначених дільницях залізниці на Західній Україні.

 

Арсен Аваков провів перемовини з Міністром закордонних справ і міжнародного співробітництва Італійської Республіки Луіджі Ді Майо

Міністри, які є головами міждержавних урядових комісій, підбили підсумки 9-го засідання Українсько-італійської ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва, що відбулася в режимі онлайн.

 

МКІП: Уряди України та Італії підписали Програму культурного співробітництва на 2021-2025 роки

16 грудня 2020 року відбулося підписання Програми культурного співробітництва між Урядом України та Урядом Італійської Республіки на 2021-2025 роки.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 17 грудня в Україні зафіксовано 12047 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 594, медпрацівників – 535). Кількість активних хворих становить 367 399 осіб.

 

Фонд гарантування кредитів, Фонд декарбонізації – ініціативи, спрямовані на підвищення енергоефективності українських підприємств

Під час брифінгу «ЕКО-трансформація 2020: про реальні апробовані рішення екологізації виробництв в Україні» т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура повідомив про шлях еко-трансформації країни.

 

Дмитро Кулеба назвав три пріоритети зовнішньої економіки України на наступні 10 років

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба взяв участь у панельній дискусії Київського міжнародного економічного форуму під назвою «Світ після пандемії. Нові можливості для України», що відбулася 16 грудня.

Показати ще
WordPress Lessons