НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 15 грудня 2020 року

Олег Уруський проінформував пана Посла про плани з реформування оборонної промисловості України, зокрема щодо створення холдингів та корпоратизації.
 
Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року, водночас заклади зможуть оголосити на цей період канікули. Про це йдеться у листі МОН  керівникам місцевих департаментів освіти і науки.
Сьогодні, 15 грудня, Верховна Рада схвалила проект Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» у другому читанні та в цілому.
 
Ключовими темами зустрічі стали підтримка України в протидії пандемії COVID-19 та доступ до ефективних, якісних та безпечних вакцин.
 
Німеччина передала Держприкордонслужбі України надсучасне обладнання для перевірки та виявлення підроблених документів – мобільну криміналістичну лабораторію. У Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч Голови Держприкордонслужби України Сергія Дейнека та Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анки Фельдгузен.
 
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков взяв участь у Future Blockchain Summit, який проходив в рамках міжнародної виставки сучасних інформаційних технологій Gulf Information Technology Exhibition – 2020.
15 грудня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України презентувало дослідження «Інтеграція України у єдиний цифровий ринок ЄС: потенційні економічні переваги».
Понад 90 членів СОТ, в тому числі Україна, підтримали декларацію членів СОТ щодо мікро-, малих та середніх підприємств. Зазначену декларацію було представлено всім членам СОТ на засіданні Голів делегацій.
 
Держгеокадастр розпочинає передачу територіальним громадам земельних ділянок, щодо яких надано дозволи на розроблення документації із землеустрою, але землевпорядна документація не була подана в Держгеокадастр до 15 грудня. Рішення щодо цих ділянок будуть приймати вже новообрані депутати територіальних громад.
 
14 грудня на сховищі відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2 було розміщено на довготривале проміжне зберігання другий двохстінний екранований пенал із відпрацьованим ядерним паливом. 
 
Державною інспекцією енергетичного нагляду України здійснюється моніторинг готовності енергопідприємств до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.
5 закладів професійно-технічної освіти Запорізької та Полтавської областей отримали понад 100 ноутбуків, набори з принтерів, проекторів, серверів та інших девайсів у межах програми ЄС EU4SkillsПедагоги зможуть використовувати ці ресурси для підвищення кваліфікації, а також в організації дистанційного навчання.
 
Станом на 14 грудня 2020 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,4 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га (за останній тиждень – 35,5 тис. новосформованих земельних ділянок площею 36,8 тис. га), зокрема, 15,0 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 32,0 млн гектарів.
 
14 грудня Урядом схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України „Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2020 рік”. Розпорядженням передбачено збільшення обсягу видатків у сумі 180,2 млн грн.
16 січня 2021 року набуває чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» – відбудеться остаточний перехід сфери обслуговування на державну мову. 
 
15 грудня ‒ останній день для подання заяви на отримання виплати допомоги на дітей до 10 років.
 
 
Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за сприяння Бізнес-школи МІМ та Проекту USAID «Економічний розвиток, управління та зростання підприємництва» було організовано зустріч представників міністерств та членів наглядових рад найбільших українських підприємств та банків.
14 грудня відбулось 11-те засідання Українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва під співголовуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної  та Парламентського державного секретаря Федерального міністерства економіки і енергетики Німеччини Марко Вандервітца.
Українські сільгоспвиробники вже завершили проведення осінніх польових робіт – збиральної кампанії та сівби озимих культур під урожай 2021 року. За оперативними даними областей, станом на 14 грудня зібрано 83,8 млн тонн основних сільськогосподарських культур з площі 24,1 млн га. 
 
Сьогодні, 15 грудня Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко у ході телефонної розмови з Міністром муніципалітетів та навколишнього середовища Держави Катар Абдуллою бін Абдулазізом бін Туркі Аль Сабаї обговорив питання розвитку торгових відносин між Києвом і Дохою.
Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії, за жовтень 2020 року в сумі 10 887 гривень 46 копійок.
Національна служба здоров’я України виплатила понад 1,3 млрд грн закладам, які мають контракт на надання медичної допомоги при пологах.
 
До переведення усіх послуг в онлайн ЦНАП залишається ключовою точкою доступу громадян до адміністративних послуг.
 
Результати Першого Німецько-українського енергетичного дня засвідчили наміри щодо поглиблення практичної співпраці в енергетичній галузі. Про це йшлося на 11-му засіданні Українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва, що відбулось 14 грудня, де серед низки питань обговорили співпрацю у сферах енергетики, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії.
 
В Україні вперше дослідили, як відкриття державних даних у медичній сфері впливає на пацієнтів, бізнес та медичну реформу.
 
Від моменту старту Програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки вже видали 6599 позик на загальну суму в 15,295 мільярда гривень. З них 10,312 мільярда гривень були видані в якості рефінансування попередньо отриманих позик, 2,908 мільярда підприємці отримали на капітальні інвестиції та 2,073 мільярда гривень в якості антикризових кредитів під 3%.
 
З метою забезпечення надійного та сталого функціонування систем теплопостачання і теплоспоживання Держенергонагляд проводить активну роботу щодо оцінки готовності енергетичних господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в опалювальний період 2020-2021 років та здійснює контроль за його проходженням.
 
Сума страхових виплат, які протягом січня–листопада 2020 року Фонд соціального страхування України профінансував для внутрішньо переміщених осіб, які постраждали на виробництві, а також членів їх сімей, склала 2,1 млрд грн. Це на 133,5 млн грн, або 6,8% більше, ніж за той же період 2019 року.
 
Держава почала впроваджувати 3 нові програми підтримки українців, які можуть постраждати через січневий карантин зимових канікул. 
 
«Держава починає з себе: показові проекти з енергоефективності в ЦОВВ» – це інформаційна кампанія, яку розпочав GIZ, партнер Держенергоефективності, щоб продемонструвати переваги термомодернізації будівель органів влади.
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 15 грудня в Україні зафіксовано 8416 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 412, медпрацівників – 447).
Показати ще
WordPress Lessons