НовиниНовини Уряду України

Урядовий дайджест новин

Мінцифри співпрацює зі Швецією у напрямку цифрової трансформац

Під час онлайн-зустрічі Михайло Федоров зазначив, що “мрія його команди — зробити Україну найзручнішою та найпрозорішою країною в світі у взаємовідносинах між державою-людиною та державою-бізнесом”.

У листопаді 2020 року до загального фонду держбюджету надійшло 85,5 млрд грн – з перевиконанням на 5 млрд грн

За оперативними даними Державної казначейської служби, у листопаді 2020 року до загального фонду державного бюджету надійшло 85,5 млрд грн, розпис виконано на 106,2%  або +5,0 млрд грн. 

Україна та Бразилія підписали Меморандум про співпрацю в оборонній сфері

1 грудня Україна та Федеративна Республіка Бразилія підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо науково-технічного співробітництва й комерціалізації оборонної продукції. Офіційна церемонія підписання документа відбулася в Києві під час Першого діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Віце-прем’єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Онлайн-форум «Енергонезалежні регіони України» об’єднав владу, громади і бізнес у питаннях заміщення імпортних енергоресурсів та «зеленому» переході

ерший всеукраїнський онлайн-форум «Енергонезалежні регіони України», ініційований Держенергоефективності під егідою Міненерго, підняв актуальні для всіх громад, особливо для новообраних голів, питання зменшення залежності від імпортних енергоресурсів.

Олексій Чернишов: Пріоритети Великого будівництва-2021 – проекти розвитку, соцоб’єкти та туристичні магніти

Програма «Велике будівництво» не зупиняється і буде продовжена. На наступний рік вже є план з реконструкції та будівництва соціальних об’єктів та спортивної інфраструктури. Про це Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

Україна та Фінляндія продовжуватимуть співпрацю щодо реалізації освітніх реформ

1 грудня 2020 року під час онлайнзустрічі т.в.оМіністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та Міністра освіти Фінляндії Лі Андерссон досягнуто домовленості щодо продовження співпраці в напрямі реформування освітньої галузі України.

Держенергоефективності спільно із експертами опрацьовує норми для розвитку сфери будівництва пасивних будівель в Україні

Необхідне вторинне законодавство, норми і вимоги до пасивних будівель – ключова тема онлайн-наради, що відбулася під головуванням т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтина Гури за участю представників Мінрегіону, Асоціації енергоаудиторів України,  Академії будівництва України, КНУБА, Проєкту «Optima House».

Наталія Калєніченко: Основним пріоритетом нашої роботи є цифровізація, легкість та простота

Цифровізація органів ДПС, розвиток електронних сервісів, надання електронних довірчих послуг – це, перш за все, легкість сплати податків і одночасне якісне виконання своїх обов’язків органами ДПС.

Згідно з проектом Держбюджету-2021 загальні видатки на освіту становлять 6,6% від ВВП, – Сергій Шкарлет

Згідно з проектом Держбюджету-2021 загальні видатки на освіту становлять 6,6% від внутрішнього валового продукту. Про це повідомив  очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Прем’єр-міністр дав старт Першому діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією

Україна зацікавлена залучити економічні сили й засоби для підтримки високого рівня кооперації з Федеративною Республікою Бразилія у сфері оборонної промисловості для реалізації спільних проектів. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 1 грудня під час офіційного відкриття Першого діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією у Києві.

Олексій Чернишов: Всі проекти Великого будівництва, заплановані на 2020 рік, будуть завершені

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов підбив перші підсумки програми “Велике будівництво”, яку Мінрегіон реалізує у співпраці з місцевою владою. По школах першочерговий план виконаний у повному обсязі – у 100 школах завершені будівельні роботи, і до кінця року буде перевиконаний. Загальний відсоток будівельної готовності всіх об’єктів в рамках “Великого будівництва” становить 94%. До кінця поточного року всі заплановані об’єкти будуть завершені.

Держенергонагляд узагальнив характерні зауваження до проектів інвестпрограм операторів системи розподілу

Наприкінці листопада цього року до Держенергонагляду надійшло 27 проектів інвестиційних програм на 2021 рік, складених операторами системи розподілу (ОСР) відповідно до методики стимулюючого тарифоутворення. У відповідь на зазначені проекти Держенергонаглядом було надано 23 висновки із зауваженнями.

Експерти ЄС продовжують проводити оцінювання пунктів пропуску через державний кордон України

23-27 листопада 2020 р. європейські експерти спільно з експертами Державної прикордонної служби України (ДПСУ) та Державної митної служби України (Держмитслужби) провели чергову місію з оцінювання пунктів пропуску через українсько-білоруський та українсько-молдовський державний кордон. Ця місія стала другим заходом з аналізу процесів і процедур прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску в межах проекту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом.

Мінцифри запустило соціальну рекламу про безкоштовну бізнес-школу на порталі Дія.Бізнес

Креативна ідея відеоролика полягає в тому, що корисні та важливі ініціативи Мінцифри помічають не всі громадяни на фоні глобальної недовіри до державних інституцій. «Краще б безкоштовну бізнес-школу в онлайні запустили», — говорить громадянин у відеоролику.

Прем’єр-міністр України зустрівся з Вселенським Патріархом

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочого візиту до Туреччини 30 листопада відвідав Патріарший храм Святого Георгія Вселенського Православного Патріархату, де провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Амбіції України – отримати План дій щодо членства на Саміті НАТО у 2021 році, – Андрій Таран

Україна чітко окреслює свої амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО і сподівається на всебічну політико-військову підтримку щодо прийняття такого рішення на наступному Саміті Альянсу у 2021 році. Про це сьогодні під час брифінгу «Оборонні аспекти євроатлантичної інтеграції України: основні аспекти та завдання на перспективу» заявив Міністр оборони України Андрій Таран.

Владислав Криклій: Масштабуємо систему автофіксації порушень ПДР та автоматичного ГВК у 2021 році

Для підвищення безпеки руху у 2021 році Міністерство інфраструктури планує масштабувати впровадження інтелектуальної транспортної системи на всю країну – влаштувати ще 125 КАФ з розширеним функціоналом та 100 сучасних WiM-комплексів для автоматичного габаритно-вагового контролю. У підсумку до кінця наступного року на українських дорогах будуть працювати 375 КАФ та 150 WiМ.

Цьогоріч Державна програма безпеки руху виконана на 100%, – Владислав Криклій

У2020 році Державна програма підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні, яка активно реалізується Мінінфраструктури спільно з Укрінфрапроектом та іншими органами влади, вперше виконана на 100%.

В Україні збільшено максимальний розмір допомоги по безробіттю

З 1 грудня 2020 року в Україні збільшено один із ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум. Саме від його розміру залежать соціальні виплати, зокрема, й розмір максимальної допомоги по безробіттю.

Відсьогодні прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2 270 грн, відповідно максимальний розмір допомоги по безробіттю – 9 080 грн на місяць.

Мінрегіон готує підприємства теплопостачання до роботи в ринкових умовах

Наразі підприємства теплопостачання закуповують природний газ для виробництва теплової енергії тільки у НАК «Нафтогаз України». Проте вже з 1 травня наступного року, згідно з Меморандумом з МВФ, теплопостачальники мають працювати з постачальниками природного газу виключно на ринкових умовах. Мінрегіон розпочав підготовку підприємств галузі до переходу.

Дмитро Кулеба: Ми започаткували оборонний діалог України та Бразилії, аби відкривати нові можливості торгівлі та експорту

Дмитро Кулеба відзначив, що за останні два роки були значно активізовані контакти між Україною та Бразилією на всіх рівнях. Свідченням цього стала нещодавня телефонна розмова президентів Володимира Зеленського і Жаіра Болсонаро, у ході якої глави держав обговорили широке коло питань, зокрема співпрацю у військово-технічній та оборонній сфері.

2500 додаткових польських дозволів на 2020 рік надійшли до Укртрансбезпеки, – Владислав Криклій

Перші 2500 додаткових дозволів Республіки Польща на 2020 рік передані до Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) для українських автоперевізників. Серед них 1500 бланків дозволів виду «універсальний» та ще 1000 транзитних дозволів. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міненерго фіналізує підготовку до проведення «зелених» аукціонів

У Міненерго за участі ПрАТ «НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець» та Держенергоефективності відбулась узгоджувальна нарада щодо організації «зелених» аукціонів у 2021 році.

Міндовкілля продовжує перевіряти компанії, що утилізують відходи з медичних закладів

За третій тиждень проведення заходів державного нагляду (контролю) Міндовкіллям:

перевірено 5 суб’єктів господарювання;

підготовлено 1 розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов;

видано 3 накази про анулювання ліцензій.

Прем’єр-міністр України та Віце-президент Туреччини обговорили спільні інвестиційні проекти

У ході робочого візиту до Турецької Республіки 30 листопада Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із Віце-президентом Туреччини Фуатом Октаєм. Сторони обговорили спільні інвестиційні проекти, започаткування зони вільної торгівлі та будівництво житла для кримських татар.

Показати ще
WordPress Lessons