НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 26 листопада 2020 року

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 26 листопада схвалив два проекти законів: «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (підготовлений до другого читання) та «Про Національне антикорупційне бюро України».
«Знайдено можливість зменшити дефіцит держбюджету по відношенню до ВВП з 6% до 5,5%. У бюджеті цього року дефіцит закладався на рівні 7,5%», — відзначив Денис Шмигаль.
 
Суспільство повинно навчитися розумно використовувати ресурси планети, зберігати їх, надихаючи нові покоління на прогрес зі сталим розвитком. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час заходу «Партнерство заради сталого розвитку-2020» з нагоди відзначення 20-ї річниці Глобального договору ООН.
 
Мінфіном враховано більшість з наданих депутатами пропозицій, виходячи з пріоритетності видатків, наявних можливостей ресурсної частини бюджету і стану національної економіки.
 
Рейтинг електронної участі ООН формується в рамках дослідження UN E-government Survey, – повідомила заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська на Ukraine Reform Conference — міжнародній події, присвяченій експертному обговоренню прогресу реформ в Україні.
 
З метою ефективного реагування та вирішення нагальних проблем шкіл планується верифікувати інформацію від департаментів освіти військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей щодо безпечної організації освітнього процесу у школах, розташованих на лінії розмежування, з даними громадських організацій, що опікуються цими ж школами.
 
Першочерговий план по будівництву та реконструкції шкіл у межах програми Президента “Велике будівництво”, яку реалізує Мінрегіон у співпраці з місцевою владою, виконаний на сто відсотків – у 100 школах завершені будівельні роботи. Це означає, що створено 8338 нових учнівських місць і в зручних умовах відтепер навчатимуться понад 55 тисяч школярів.
 
Серіал доступний для всіх охочих у безкоштовній Національній онлайн-школі для підприємців на платформі Дія.Бізнес та сайті Почати Бізнес.
 
Вже доступні до прослуховування тематичні подкасти:
– Безпека дітей в інтернеті. Розповідає про те, як зробити інтернет для дітей безпечнішим, правила спілкування в соцмережах та багато іншого.
– Дружні цифрові фінанси. Допоможе сформувати сімейний бюджет, розрізняти дебетову та кредитну картки, ознайомитися з особливостями кредитів і депозитів тощо.
 
Мінцифри з EGAP оголошує конкурс на розробку Платформа Дія.Цифрова громада, що об’єднає цифрові проекти всіх регіонів. Дедлайн для подання пропозицій – 3 грудня 2020 року.
 
Наталія Алюшина взяла участь у онлайн-форумі нового місцевого самоврядування, який відбувся 26 листопада, за ініціативи Асоціації ОТГ. Зустріч була присвячена актуальним питанням реформи місцевого самоврядування та децентралізації.
 
Мінрегіон ретельно відстежуватиме дотримання вимог доступності на цих об’єктах. Про це йшлося під час наради з головами облдержадімінстрацій під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.
 
Правління АТ «Укрзалізниця» затвердило договір про допуск приватних локомотивів до роботи на залізниці. Мова йде про реалізацію експериментального проекту із допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування, яке впроваджує Мінінфраструктури. 
 
Допомогу отримають ФОПи або працівники, якщо їх роботодавець має одну з 6-ти категорій КВЕД
 
Українці зможуть здійснювати касові операції у банках із цифровими паспортом у Дії з 1 грудня. Таку можливість затвердив Національний банк у роз’яснювальному листі на своєму сайті.
 
Заступник Голови ДАЗВ Максим Шевчук під час онлайн-брифінгу проінформував представників ЗМІ та громадськості про метрологічну повірку датчиків потужності еквівалентної дози АСКРС на території зони відчуження, яку проводять регулярно щороку.
 
Близько 26% українців досі не обрали лікаря первинки та не уклали з ним декларацію.
 
Марина Лазебна розповіла про важливість удосконалення національного механізму взаємодії для запобігання та протидії домашньому насильству: ,,І найголовніше – ми спільно піднімаємо рівень правової та інформаційної обізнаності, що домашнє насильство – це злочин, і про це не потрібно мовчати. Ми проводимо широку інформаційну кампанію, щоб найперше толерувати суспільство до цієї проблеми. І тут нам спочатку потрібно змінитися самим, змінювати стереотипи в суспільстві”.
 
Тривають  завершальні  роботи з будівництва табірного містечка Міжвидового центру підготовки підрозділів полігону «Широкий лан». Урочисте  введення  новобудови в експлуатацію заплановане на початок грудня.
 
Обговорено питання закупівлі товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», зокрема розглядалась можливість здійснення таких закупівель за допомогою проекту міжнародної технічної допомоги.
 
Оскільки переміщення «гумконвою» знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження, без виконання контрольних функцій.
 
Відбулося друге засідання робочої групи з питань функціонування на базі українських закладів вищої освіти підготовчих курсів до вступу на навчання осіб з тимчасово окупованих територій АР Крим і Донбасу.
 
Міністерство інфраструктури продовжує влаштування сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) для захисту доріг від руйнування вантажівками. Роботи ведуться Укрінфрапроектом та Укравтодором. Нові WiM комплекси проходять калібрування та вводяться в експлуатацію.
 
Станом на 25 листопада майже вся країна підключена до тепла. Працюють 99,99% котелень (19 946). Проблеми є лише у 16 котелень, і вони оперативно вирішуються завдяки співпраці Мінрегіону та ОДА.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 26 листопада в Україні зафіксовано 15331 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 659, медпрацівників – 606). Кількість активних хворих становить 348 077
 
В цілому, параметри бюджету-2021 збігаються з оцінками фахівців Фонду, що було важливим для продовження успішної співпраці між Україною та МВФ.
 
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons