НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 16 листопада 2020 року

Це вже третє оновлення чат-боту, і тепер в ньому доступна інформація про територіальні органи Міністерства у справах ветеранів для тих, хто цього потребує.
 
З 13 до 27 листопада у виставкових залах “Хлібня” Національного заповідника “Софія Київська” проходить виставка робіт, що надійшли на конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України. Всього представлено 112 робіт.
 
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробило методичні рекомендації закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. Відповідний лист МОН направило місцевим департаментам освіти 13 листопада 2020 року.
 
Під час слухань обговорено передумови та етапи реформи системи оплати праці, концептуальні засади нової моделі оплати праці, яка ґрунтується на класифікації посад, а також єдині підходи до реформування системи оплати праці та законодавчу ініціативу щодо їх впровадження. Проаналізовано міжнародний досвід з питань оплати праці державних службовців, що ліг в основу розробленої фахівцями НАДС моделі класифікації посад державної служби. 
 
Міністерство енергетики України затвердило уніфіковану форму акта, що  складається за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері електроенергетики та у сфері теплопостачання.
 
На пенсійні виплати сьогодні спрямовано 2,1 млрд грн. Забезпечено фінансування пенсій листопада на загальну суму 25,1 млрд грн.
 
Найперспективнішими сферами для інвестицій в Україні є агропромисловий комплекс, енергетика, інфраструктура, а також ті сфери, де Україна має конкурентні переваги, зокрема, ІТ. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на 17-му Віденському економічному форумі — Діалог майбутнього 2020.
 
Максим Степанов нагадав, що аналогічний механізм протидії коронавірусній хворобі був запроваджений в Ізраїлі влітку цього року. Тоді унаслідок введення карантину вихідного дня за три тижні країні вдалося знизити рівень захворюваності на 20%.
 
За підсумками 9-15 листопада цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено майже 16 тис. транспортних засобів, складено 258 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 2,5 млн гривень плати за перевантаження.
 
З початку дії в Україні Програми медичних гарантій електронне направлення до уролога отримали 175 тисяч 714 пацієнтів. З них – понад 78 тисяч пацієнтів вже отримали консультацію.
 
Мова йде про передачу цих повноважень від райдержадміністрацій до облдержадміністрацій або об’єднаних територіальних громад (ОТГ). 
 
Денис Шмигаль зазначив, що Уряд зараз шукає шляхи, які дадуть змогу пригальмувати процес зростання кількості захворілих на COVID-19: від адаптивного карантину до вдосконалення карантину вихідного дня. За його словами, запроваджені заходи стосуються здебільшого трьох галузей.
 
 16 листопада Міністерство інфраструктури України, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та національний поштовий оператор «Укрпошта» підписали угоду про надання кредиту у розмірі 63 млн євро для закупівлі та внутрішнього оснащення близько 1900 автомобілів пересувних поштових відділень, а також для будівництва 3-х сучасних автоматизованих сортувальних центрів.
 
Кампанія допоможе батькам зрозуміти необхідність високоякісного дошкільного навчання, побудувати ефективну комунікацію з дитсадками та допомогти розвивати навички в дітей.
 
Контрольні операції щодо осіб та транспортних засобів у пункті пропуску «Ужгород» здійснюватимуться з 08.00 до 20.00 (за київським часом).
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 16 листопада в Україні зафіксовано 9832 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 354 медпрацівників – 360).
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons