НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Дайджест Уряду 15.06.2020

Дмитро Кулеба та Габі Ашкеназі обговорили вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем Міністри домовилися підтримувати дружні особисті стосунки, надалі розвивати торгівлю між двома країнами, підтримувати високий рівень політичного діалогу та продовжити взаємну підтримку у міжнародних організаціях.

МОН: Скасування ЗНО є неприпустимим і може створити корупційні ризики під час вступу МОН готове до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України і епідеміологічної ситуації. Скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики. Про це сьогодні, 15 червня 2020 року, заявила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 34 нові угоди на суму в 23,71 мільйона гривень Банки-партнери Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» за минулий тиждень видали 34 нових кредити  на загальну суму 23,71 мільйона гривень.

Україна отримає від Міжнародного банку реконструкції та розвитку 200 мільйонів доларів США Реалізація «Програми Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України» дозволить Україні пом’якшити окремі обмеження на шляху до зростання участі приватного сектору, зокрема, малих і середніх підприємств (МСП), у сільськогосподарському ринку факторів виробництва та ринку товарів України.

Укрпошта отримала грант уряду Японії у $80 тис для підвищення доступності фінансових послуг у віддалених населених пунктах Ці кошти призначені на закупівлю POS-терміналів для їх встановлення у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів. Це дозволить здійснювати безготівкові розрахунки за спожиті товари та послуги населенню віддалених населених пунктів, в яких вже відсутні банківські установи: приймати платіжні картки для оплати комунальних послуг, поштових переказів, операцій зняття готівки і т. д.

Узгоджено текст концесійного договору порту «Ольвія», – Владислав Криклій «Документ про передачу в концесію порту «Ольвія» готовий до підписання. Плануємо це зробити в присутності офіційної делегації Держави Катар, чия компанія QTerminals перемогла у конкурсі. «Ольвія» – концесійний проєкт, який передбачає інвестування 3,4 млрд грн в розвиток порту, що позитивно позначиться як на інфраструктурі міста Миколаїв, так і всієї країни», – зазначив Міністр.

Партнерство розширених можливостей не відверне увагу від руху України до членства в НАТО, – Ольга Стефанішина Статус Партнера розширених можливостей НАТО, який Україна отримала 12 червня, не може загальмувати рух України до отримання Плану дій щодо членства у НАТО та безпосереднього членства в Альянсі. Про це повідомила Ольга Стефанішина, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, під час інтерв’ю «Європейській правді».

На Житомирщині продовжують ліквідовувати наслідки весняних лісових пожеж та відновлюють ліс Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький зазначив, що ділянки, де діє заборона на проведення будь-яких заходів через можливе радіаційне забруднення, не обробляються. Зокрема, йдеться про ділянки в Овруцькому та Народницькому спецлісгоспах. «Там не проводилось і не планується жодних робіт. Це так звані закриті квартали, які мають такий статус вже понад 30 років», – підкреслив Голова Держлісагентства.

Підписано Протокол про внесення змін до Конвенції між Україною та Австрією про уникнення подвійного оподаткування Протоколом передбачається, зокрема, збільшення ставок оподаткування дивідендів з 10% до 15% та процентів з 2% до 5%. Збільшення зазнали й ставки оподаткування роялті, які сплачуються: за користування будь-яким авторським правом на наукову працю, патент тощо – з 0% до 5%, та за користування авторським правом на літературні твори або твори мистецтва – з 5% до 10%.

Віктор Ляшко: В Україну без самоізоляції/обсервації будуть впускати людей з країн, де кількість активних випадків COVID-19 менша, ніж 40 на 100 тис. населення «З «червоної зони» (де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис. населення), люди будуть відправлятись на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З «зеленої зони» (де показник менший, ніж 40) – матимуть змогу не проходити самоізоляцію», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Мінекономіки: Перший підприємець отримав рефінансування кредиту під 0% В рамках оновленої програми “Доступні кредити 5-7-9%” АТ КБ “ПРИВАТБАНК” рефінансував підприємцю кредит на суму 1,1 мільйона гривень під 0% до кінця березня 2021 року. Банки-партнери продовжують прийом заявок на нові інструменти програми, які були введені Урядом в час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19 (рефінансування, обігові, інвестиційні кредити виробникам медичного обладнання). Зокрема, за тиждень попит на позики під такі умови склав майже 390 млн гривень.

Дмитро Кулеба: Зміни в МЗС за 100 днів вже зробили дипломатичну систему ефективнішою “За перші 100 днів ми впровадили всередині МЗС низку принципових змін і вже зробили дипломатичну систему ефективнішою. І не збираємося зупинятися. До кінця 2020 року ми повністю завершимо ключові трансформації. Кінцева мета – сучасна дипломатична служба, здатна вирішувати задачі будь-якої складності і досягати результатів для громадян, бізнесу та країни”, – заявив Дмитро Кулеба.

Максим Степанов: Ми підготували нормативну базу, щоб з 1 липня медзаклади отримували фінансування не менше, ніж в 2019 році Міністерство охорони здоров’я розробило нормативну базу щодо перегляду тарифів на медичні послуги, підтримки і недопущення закриття медичних закладів та звільнення медиків. Зараз ці документи знаходяться на погодженні і уже з 1 липня медичні заклади можуть отримати фінансовий ресурс не нижче, ніж у 2019 році.

Морський порт Скадовськ прийняв перше судно після відновлення роботи пункту пропуску через держкордон, – Владислав Криклій 15 червня до морського порту Скадовська зайшов теплохід Pallada під прапором Молдови довжиною 114 метрів і дедвейтом 3180 тонн. Суховантаж доставив в Україну портландцемент у слинг-бегах з турецького порту Самсун.

Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 15.06.2020 Аналіз епідемічної ситуації станом на 15 червня 2020 року в регіонах за посиланням.

Робота всіх авіаційних пунктів пропуску відновлена На сьогодні, 15 червня, всі пункти пропуску через Державний кордон України для повітряного сполучення – відкриті. Зміни прикордонних нарядів заступили на службу в достатній кількості для забезпечення пропуску осіб як на відліт з України, так і на приліт у нашу країну.

Схвалено текст концесійного договору Херсонського морського порту, – Владислав Криклій “Херсонський порт є ключовим морським портом на Дніпрі, який має під’їзні автодороги та залізничне сполучення. Ми успішно завершили переговори щодо проекту договору концесії цього порту і готуємося до підписання договору найближчим часом. Нагадаю, що переможець концесійного конкурсу – компанія “Рисоіл-Херсон” інвестує у розвиток порту близько 300 млн грн. Крім цього, понад 18 млн буде вкладено в місцеву інфраструктуру”, – сказав Владислав Криклій.

Меморандум з учасниками ринку «зеленої» енергетики враховує інтереси інвесторів, держави та споживачів, – Ольга Буславець “У Меморандумі є умови, які враховують як інтереси інвесторів, так і дають переваги для держави. Завдяки імплементації меморандуму буде зменшено фінансове навантаження на ринок електричної енергії. Це близько 7 млрд грн щорічно протягом терміну підтримки до 2030 року. Загалом за цей період до 2030 року держава зекономить біля 2 млрд євро. Звичайно, це вплине на кожного споживача, який сплачує за електричну енергію”, – зазначила Ольга Буславець.

Антикризовий штаб продовжує свою роботу За час роботи штабу вдалося виконати необхідні завдання, щоб запобігти кризі в енергетиці. «У нас було завдання: усунути профіцитну електричну енергію внаслідок зниження споживання, повернути шахтарів на роботу, надати можливість всій генерації працювати, забезпечити стабільну роботу енергосистеми, не допустити відключення споживачів. І нам це вдалося. Система працювала стабільно, ніхто не відчув кризових явищ, які відбувались», – зазначила Ольга Буславець.

Показати ще
WordPress Lessons