МедицинаНовини Обухівщини

Ситуація з динамікою розповсюдження COVID-19 по Обухівському району

Станом на  11 годину 16.04.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на COVID-19 виявлено – 158 осіб , знятий діагноз у 17 осіб. Лабораторно підтверджений діагноз   у  44 особи  – в смт. Козин-21, в м. Обухові-10  , в  м.Українка -8, в с. Романків-4 , в с.Красна Слобідка -1, із них  п’ять  осіб  одужали – в ст.Козин-2,в м.Обухів-1, в м.Українка-1, в с.Романків-1.

Виявлено 288  контактних осіб, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

Пацієнти з важким перебігом захворювання (пневмонія, загострення хронічних захворювань) перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційних   відділеннях базових клінічних лікарень  .

Коронавірусна інфекція дає ускладнення у вигляді вірусної пневмонії. Що може мати летальні наслідки.

Порівняно із ГРВІ та грипом протікання COVID-19 має свої особливості:

1.Підвищення  температури рідко буває до 39 градусів. Часто спостерігається

температура до 37,5 градусів.

2.Ураження легень часто не пов’язане з високою температурою. Пневмонія

може розвинутись і без  підвищення  температури тіла.

3.Дихальна недостатність проявляється у вигляді задухи. Виникають симптоми

інтоксикації  ( слабкість, головна біль, ломота та біль у м’язах).

4.Більш характерний сухий кашель , а не нежить. Нерідко  у хворого

втрачається відчуття смаку. Хворий скаржиться на сухість в роті чи біль в

горлі.

  1. Можливий безсимптомний перебіг захворювання та виникнення

вірусоносійства.

МОЗ прийняв рішення  тестувати на COVID-19 всіх хворих із вірусними пневмоніями. В районі 27 захворювань з пневмоніями із них в м.Обухові-19, в м.Українка-7, в смт.Козин-1. У всіх хворих відібрані та направлені матеріали в вірусологічну лабораторію для проведення  полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з діагностичною метою на SARS –nCoV-2.

Від виконання всіх вимог карантину залежить можливість  знизити темп розповсюдження  інфекції, розтягнути ріст захворюваності в часі, що дасть можливість лікувальній мережі надавати ефективну медичну допомогу особам з важким перебігом захворювання та  звести до мінімуму летальні наслідки. Епідемія  буде послаблюватись по мірі виникнення  колективного імунітету. Якщо  ж буде розроблена вакцина та етіотропні ліки проти коронавірусної інфекції то можна буде говорити про подолання даної епідемії. Важливо  також щоб імунітет вироблявся у більшості перехворівших і вірус не  змінював своїх властивостей  щоб це не привело до нової хвилі захворювання восени.

Якщо у Вас виникли  симптоми  респіраторної інфекції: висока температура, кашель,  утруднене дихання  телефонуйте своєму  сімейному  лікарю чи викликайте швидку медичну допомогу.

Показати ще
WordPress Lessons