МедицинаНовини Обухівщини

Онлайн нарада Гомона О.В. з керівниками структурних підрозділів Обухівського району

Станом на 8.00 26.03.2020 року в Обухівському районі зафіксовані 8 випадків COVID-19. Люди ізольовані, перебувають під наглядом лікарів закладів охорони здоров’я міста Києва, стан задовільний.

Визначені контактні в кількості 21 чоловік, вони знаходяться в самоізоляції та під наглядом лікарів.

Медичні заклади району підготовлені до прийняття та надання спеціалізованої медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.  Лікарі працюють згідно вимог наказу МОЗ від 13.03.2020року № 663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків COVID-19»  із дотриманням стандартів медичної допомоги  COVID-19, стандартів фармацевтичної допомоги COVID-19, рекомендацій щодо дій державних установ обласних та Київського міського лабораторних центрів. На виконання Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», згідно розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 17.03.2020року № 149, в області введена надзвичайна ситуація згідно якої передбачені карантинні адміністративні та медико-санітарні заходи для запобігання поширенню та локалізації коронавірусної інфекції.

Аналогічні заходи запроваджено і в Обухівському районі моїм розпорядженням від 19 березня 2020 року № 100 « Про переведення Обухівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в Київській області  в режимі надзвичайної ситуації» : призначено керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації районного рівня – Білик Л. та створено районний штаб.

Медичними закладами району організовано цілодобове чергування, закуплено додаткові засоби зв’язку. Вся інформація доведена до  голів територіальних громад та розміщена на сайті

Наразі створено десятиденний запас засобів індивідуального захисту, є в наявності 14 експрес тестів на коронавірус, 200 тестів в дорозі.

Організовано підвезення медпрацівників до місця роботи та у зворотному напрямку за чотирьома маршрутами:

  • с. Жуківці – с. Верем’я – с.Халепя – с. Витачів – с. Трипілля – с. Щербанівка – м. Українка ЦРЛ – та в зворотному напрямку;
  • с.Германівка – с.Красна – Слобідка – с.Матяшівка – с. Григорівка – с. Гусачівка – с. Красне – м.Обухів ЦРЛ – м.Українка – м. Обухів ЦРЛ та в зворотному напрямку;
  • с. Перше Травня – с.Копачів – с.Мала Вільшанка – м.Обухів ЦРЛ – та в зворотному напрямку;
  • Великі Дмитровичі – с. Старі Безрадичі – с. Тарасівка – с. Нещерів – м. Обухів ЦРЛ – та в зворотному напрямку.

 

Підприємства, установи та організації, які забезпечують життєдіяльність відповідних територій Обухівського району, самостійно забезпечують доставку свого персоналу до робочих місць, включаючи укладення договорів із приватними перевізниками (служби таксі).

Розпочато роботи по створенню матеріального резерву ( створюється запас продуктів харчування, пально-мастильних матеріалів.

Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно. Відповідне рішення Уряд ухвалив 25 березня 2020 року. Відповідні рішення прийнято і на районному рівні.

                    Перелік питаннь, що були обговоренні на онлайн конференції

Раціональне витрачання бюджетних коштів місцевих бюджетів, у зв’язку із встановлення пільгового податкового періоду по сплаті податку на нерухомість та плата за землю.

Проведення заходів дезінфекції багатоквартирних будинків

Призупинення роботи ринків, торговельних закладів (крім продовольчих), закладів громадського харчування.

Дотримання санітарних норм торговельними закладами, що здійснюють продаж продовольчих товарів.

Роз’яснювальна робота із релігійними установами про призупинення богослужінь.

Показати ще
WordPress Lessons